in

Ali Barcelona ostaja na koledarju dirk 2020?

V pogledu prizorišč prvenstva F1 za prihodnje leto smo tačas priča pravemu direndaju za zadnje še razpoložljivo mesto. Če sta pred tem veljala še Hockenheim in Barcelona za stezi, ki bosta v letu 2020 ostali brez dirke F1, pa se je sedaj zadeva očitno obrnila.

Agencija ARA poroča, da naj bi Barcelona dirko F1 zadržala tudi v prihodnjem letu. Govori se namreč, da naj bi bil dosežene dogovor o enoletni pogodbi med prireditelju dirkališča pred vrati katalonske prestolnice Barcelone in šefi F1 iz Liberty Medie. Kako bo pa naprej, pa zadeva ni jasna.

Če to seveda drži, potem bi za sezono 2020 bilo fiksnih že 20 prizorišč. In ker naj bi tudi v prihodnjem letu imeli 21 dirk, bi ostalo prosto le še eno mesto. Brez pogodbe so še Monza, Mehika in Hocokenheim. In v primeru Monze vse kaže na to, da bo prišlo do podaljšanje pogodbe in to za več let. S tem bi iz igre za drugo leto izpadla Hockenheim in za mnoge zelo presenetljivo tudi Mehika. Slednji lahko le upajo, da bi se koledar F1 morebiti razširil na 22 dirk.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Vettel: Brez odstopa ali menjave ekipe

Štiri zahteve dirkačev za sezono 2021