in

Aston Martin v pripravljenosti

Čeprav Aston Martin ne želi sabotirati odnosa v F1 med Red Bullom in Hondo, pa je proizvajalec luksuznih športnih avtomobilov pripravljen vskočiti, če bi se Japonci ponovno umaknili iz kraljevega razreda motošporta. Britansko podjetje je kot imenski sponzor vpleteno v ekipo Red Bull in razmišlja o tem, da bi to sodelovanje z ekipo razširil.

Aston Martin in Red Bull sta skupaj razvila Hypercar Valkyrie, ki naj bi na trg prišel kot cestni športnik. Dirkalna inačica tega avtomobila pa bo nastopala v seriji WEC. Red Bull in Aston Martin povezuje torej več kot le imensko sponzorstvo.

Britanski proizvajalec razmišlja o tem, da bi od sezone 2021 naprej razvil lasten motor za F1. Vendar pa je Red Bull nedavno nazaj zamenjal dobavitelja motorjev in sicer je prešel iz Renaulta na Hondo. Aston Martin stoji za partnerstvom ekipe in japonskega proizvajalca, vendar pa želijo biti pripravljeni, če bi se Honda po sezoni 2020 odločila, da izstopi iz F1.

“Ali želimo biti v F1 na tehničnem področju še globlje vpleteni? To je odvisno od mnogih dejavnikov,” je povedal poslovni direktor Aston Martina Andy Palmer. “Področje, na katerem bi se lahko angažiral Aston Martin, je motor. Vendar pa je to odvisno od tega, ali bo Honda še naprej razvijala motorje za F1.”

Japonci imajo večji finančni manevrski prostor kot Aston Martin, zaradi česar se Britanci sploh ne želijo kosati z aktualnim dobaviteljem motorjev ekipe Red Bull. “Vendar pa ne vemo, kaj se bo zgodilo od sezone 2021 naprej. Vendar pa upamo, da bo Honda nadaljevala. Naš fokus pa se tačas nahaja na razvoju avtomobilov Valkyrie, Valhalla, serijama Vanquish in Le Mans,” še doda Palmer.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Ekipe in dirkači v sezoni 2019

Tožba, vredna 11 milijonov evrov