in

Bernie Ecclestone: Slavica me je vrgla ven

Bernie Ecclestone je v nekem intervjuju priznal, da se ni želel ločiti od nekdanje žene Slavice in doda, da je vedela, da ni govoril resnice.

Marca 2009 sta se po 23 letih zakona ločila Bernie in Slavica Ecclestone. Sedaj je nekdanji šef F1 v intervjuju za časnik Times priznal, da ločitev ni bila njegova želja, temveč je to hotela takratna soproga. “Nisem bil jaz tisti, ki je končal najin zakon. Ona me je vrgla ven.” To je bilo konec leta 2008. Slavica je iskala svoje domovanje. Z ločitvijo je, kar so takrat poročali britanski mediji, Slavica takrat preračunano prejela več kot milijardo evrov iz družinskega premoženja.

Britanec je v intervjuju priznal, da je bil v času ločitve še vedno zaljubljen v Slavico. “Da, zagotovo. Bila je stara 50 let. Bila je dokaj premožna in želel sem si drugačno življenje. Ona ni več hotela, da sem bil na leto 17 ali 18 krat odstoten od doma.” In zakaj ni enostavno ostal doma, da bi s tem rešil zakon? “Verjamem, da sem ji to enkrat omenil. Ampak vedela je, da nisem govoril resnice. Ljudje se spremenijo. Mogoče kratkoročno, toda pravi karakter se vedno prikrade na površje.”

Bernie pove, da je bila Slavica nenavadno drugačna kot druge ženske. “Ni bila le visoka. Imela je karakter.” Bernie in Slavica sta se spoznala na dirki v Monzi leta 1982. Slavica je bila uspešna manekenka in je delala za Armani. Čeprav ni znala besede angleško, je takoj privlačila Ecclestonea. Leta 1985 sta se tudi poročila.

V njunem zakonu sta se rodili dve hčeri in sicer Tamara in Petra. Da je imel zaradi službe zelo malo časa za svoji hčeri, Ecclestone sploh ne zanika. “Če je nekdo zdoma, je pač tako.” Bernie je zaradi Slavice končal 17 letno zvezo s takratno življenjsko sopotnico Tuano. Že pred tem pa je bil poročen s svojo prvo ženo Ivy, s katero ima hčerko Deborah. Od leta 2012 pa je poročen s Fabiano. Brazilka je 47 let mlajša od Ecclestonea.  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Manjša obraba gum od leta 2021?

Pred dirko za VN Nemčije