in

Bottas: Pogodba za 2020 le formalnost?

Valtteri Bottas sicer ni pristaš enoletnih pogodb, vse kaže pa da bo tudi v sezoni 2020 dirkal za Mercedes. Kajti kolegi iz Motorsport-Total.com poročajo, da se Finec in njegov delodajalec Mercedes nahajata tik pred podpisom pogodbe. Bottas sicer verjame, da ta konec tedna še ne bomo slišali novosti, ampak indici namigujejo na to, da gre pri podpisu pogodbe le še za formalnost.

Nagovorjen na to temo, je Bottas z novinarju nasmehom povedal: “Bodi potrpežljiv. Da, imeli smo že nekaj pogovorov. Mislim, da je to bilo pred nekaj tedni. Od takrat naprej pa nič več. Vendar pa ni razloga za paniko. Kot ekipa zelo dobro nastopamo. In razlika med menoj in Lewisom je dokaj majhna.”

Že v okviru VN Avstrije je Toto Wolff napovedal, da bodo na vprašanje, kdo bo v prihodnji sezoni dirkal ob Lewisu Hamiltonu, odgovorili prej kot v lanskem letu. Takrat je Mercedes oznanil podaljšanje pogodbe z Bottasom 20. julija. A ta datum je letos že mimo. Ali bo odločitev padla pred poletnim premorom, je Wolff nedavno nazaj povedal.” Da. Kajti Valtteri mora to vedeti. Valtteri je močan steber uspehov naše ekipe. Čeprav so bile zadnje dirke zanj nekoliko težje. Vendar se v pogledu časa ne želimo postavljati pod pritisk in bomo odločitev za naslednjo sezono sprejeli pravočasno.”

V zakulisju poteka vse v smeri, da bo Bottas ostal v ekipi. Max Verstappen, katerega se je v zadnjem času veliko povezovalo z Mercedesom, za Wolffa v pogledu leta 2020 ne igra več nobene vloge. Kajti 21-letnik želi leta 2021 z Red Bullom postati najmlajši svetovni prvak. In Esteban Ocon je od Mercedesa dobil dovoljenje, da se lahko spogleduje tudi z drugimi ekipami.

Istočasno pa je Wolff v intervjuju za kolege iz Motorsport-Total.com namignil, da bi lahko Bottas prejel enoletno pogodbo. “Valtteri mi je v lanskem letu dejal, da nima težave z enoletnimi pogodbami, čeprav jih seveda ne mara.” Kajti Fincu bi bilo ljubše, če bi prejel večletno pogodbo. A Wolff poudarja: “Valtteri si zasluži sedež v F1. Dobro ve, da je vse v njegovih rokah. Mi ga imamo zelo radi. Njegova prva četrtina sezone je bila zelo močna. Sedaj se mora podvizati in se priključiti tej formi.” Potem ne bo več ovir za novo pogodbo.    

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Več standardnih delov namesto zgornje meje proračuna?

Vettel: Brez odstopa ali menjave ekipe