in

Hamilton: Sedaj še filmski producent.

Svetovni prvak F1, modni ustvarjalec, glasbenik, reden gost rdečih preprog, elitnih zabav in sedaj še vstop v filmski svet.

Včasih se res moramo vprašati, ali je za Lewisa Hamiltona dan dovolj dolg, da zmore vse to kar počne. Lewis že dolgo ni več samo dirkač, močno je dejaven tudi izven dirkališč. Njegova naslednja postaja je Hollywood. Tam je Hamilton za dokumentarni film “The Game Changers” prevzel vlogo producenta.

In o čem gre v omenjenem dokumentarcu? O fitnesu. Ali kot Lewis sam formulira: “Zmogljivost je vse. Začne se s pravilno prehrano za tvoje telo.” Da bi to temo primerno ilustrirali, so k sodelovanju povabili vrhunske športnike iz različnih športnih zvrsti. Zraven so tako teniški as Novak Djoković, NBA zvezdnik Chris Paul in legenda bodybuildinga Arnold Schwarzenegger. Hamilton govori o revolucionarnem dokumentarcu, ki ga je insceniral dobitni oskarja Louie Psihoyos. The Game Changers bo filmska platna ugledal že septembra letos.

Vendar kako se je Hamilton priključil temu projektu? Lewis to pojasni z njegovim bivališčem Los Angelesom. “Tam prebijem veliko časa. In tam je veliko možnosti. Opravil sem veliko pogovorov, predvsem na področju filma in zabave. Televizija in filmi so nekaj, kar me še posebej zanima.”

James Cameron, še eden nosilec oskarja in avtor filmov Terminator, Titanic in Avatar, je v igro prinesel idejo, da v svojem novem dokumentarcu vključi tudi Hamiltona. “Želel me kontaktirati. Sem njegov veliki pristaš in razumljivo, da te priložnosti nisem želel izpustiti. Želel sem biti del tega.”

Projekt tega dokumentarca Hamilton označuje kot zelo cool: “Tukaj je na primer Arnold Schwarzenegger. Imel sem srečo, da se ga srečal na nekaterih dirkah. Tudi on je del tega projekta.” V kratkem filmskem insertu, ki ga je Hamilton objavil na socialnih omrežjih, je viden tudi popularni Arnie.  

Hamilton je že od nekdaj veliki občudovalec Schwarzeneggerja. “Moj nekdanji trener je bil njegov veliki pristaš. Vedno si je ogledoval dokumentarce o Arnoldu in njegovem treningu.” Tako je tudi Hamilton prišel v stik s filozofijo Schwarzeneggerja. “In sam sem razvil zanimanje na perspektivi drugih ljudi, deloma pa sem ubral povsem podobne smeri.” Ker se je pri svojem fitnes treningi pustil inspirirati s strani velikanov te branže, je dosegel povsem novi novo osebne telesne pripravljenosti. In po mnenju Hamiltona to odraža velike športnike.

Tudi sam mora biti v dobri telesni pripravljenosti, da mu uspe službovanje v F1, modi, glasbi in sedaj še v filmu. “Gledano iz časovnega vidika, to vsekakor ni tako enostavno. Kajti sledim še nekaterim drugim projektom na tem področju.” Za kaj natančno gre, pa ni želel izdati. Samo toliko: “Gre za dolgoročen proces. Nekaj zagotovo še prihaja.”

Nekaj je gotovo: Potem ko je Mercedes privolil v sodelovanje pri drugi sezoni serije Drive to Survive na pretočnem kanalu Netfix, se bo verjetno v okrepljenem obsegu v njej pojavil tudi Hamilton, čeprav prizna, da si prve sezone ni ogledal. Vendar pa meni, da je ta projekt dober in z nasmehom doda: “Upam, da bodo o meni snemali le dobre stvari, slabe pa izrezali.”      

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

VN Nemčije: Drugi trening Leclercu

VN Nemčije: Tretji trening Leclercu