in

Mercedes in Red Bull z novimi šasijami

Mercedes je na dobri poti, da uspešno ubrani naslov prvaka. Zaradi tega imajo dovolj časa, da že vadijo za leto 2020 in sicer z novo šasijo. Tudi Red Bull ne sedi križem rok. Ali to pomeni, da bo Ferrari kmalu postal le še tretja moč v F1?

V letošnjem prvenstvu se dvojec Mercedesa Lewis Hamilton in Valtteri Bottas nahaja daleč pred vsemi. V moštvenem prvenstvu znaša prednost Mercedesa pred Ferrarijem že 164 točk. To serijskim svetovnim prvakom omogoča, da preizkušajo nove sveže koncepte, da bi aktualni dirkalnik naredili še boljši in močnejši, poleg tega pa lahko že vadijo za prvenstvo 2020.

Spletni portal motorsport.com poroča, da naj bi Mercedes v Cranfieldu že opravil tako imenovani Crash-Test nove šasije. Ekipa o novi šasiji še, razumljivo, molči. Tačas še ni jasno, kdaj jo bodo prvič uporabili, nekateri vedo povedati da že ta konec tedna v Hockenheimu, najverjetneje pa na prihodnji dirki na Hungaroringu, ki je na sporedu samo teden dni pozneje.

Aktualni prvaki s tem sledijo naslednje cilje: še bolj ekstremno lažja šasija, poskusi v pogledu sezone 2020 (ob stabilnem pravilniku), govora je o daljši medosni razdalji in optimirani porazdelitvi teže.

Za ekipo Ferrari pa to ni edini razlog za zaskrbljenost, kajti tudi Red Bull se je loti tako imenovanega Crash-Testa nove šasije. Adrian Newey želi s tem zajeti izkušnje iz prve polovice sezone. S še bolj konkurenčno šasijo, z manjšo obrabo gum zahvaljujoč modificiranim obesam in nadaljnjo izboljšavo motorja Honde (v Spaju ali Monzi), naj bi v prvenstvu prehiteli Ferrari in pošteno pritisnili na aktualne prvake Mercedes.  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Mercedes v Hockenheimu v beli zunanji podobi

Zamenjava dobaviteljev motorjev pri McLarnu in Williamsu