in

Mercedes v Hockenheimu v beli zunanji podobi

Mercedesovi srebrni puščici Lewisa Hamiltona in valtterija Bottasa bosta ta konec tedna v Hockenheimu imeli drugačno zunanjo podobo in sicer belo. Kajti v Hockenheimu se bo slavilo 125. let motošporta.

22, julij je za dirkalni šport poseben dan. Kajti 22. julija 1894 se je odvijalo nekaj, kar zgodovinarji opisujejo kot prvo dirko avtomobilov. Šlo je za dirko od Pariza do Rouena. 125 let pozneje pa bodo navijači spremljali dirko v Hockenheimu in Mercedes si je ob tej priložnosti izmislil nekaj posebnega.

Šef ekipe Toto Wolff je povedal: “Letošnja dirka za VN Nemčija sovpada s posebnim terminom. Mi smo tudi imenski sponzor VN Nemčije, dirka sam pa je 200. štart za Mercedes v F1. Istočasno pa v Hockenheimu slavimo tudi spoštljiv jubilej in sicer 125 let motošporta.”

“Leta 1894 je bila izvedena prva avtomobilska dirka na svetu in sicer med Parizom in Rouenom. In srce zmagovitega dirkalnika je bil motor, ki ga je oblikoval Gottlieb Daimler. To je bil začetek izjemne motošportne tradicije, ki obstaja še danes in zaradi tega smo neizmerno ponosni, da lahko pišemo naslednje poglavje te zgodovine. Zaradi tega bomo nastopili v posebni zunanji podobi, ki naj bi izražala spoštovanje do naše zgodovine.”

Mercedes je med tem na družabnih omrežjih že pokazal prve fotografije, kako naj bi za zunanja podoba izgledala. Vidimo lahko ogromen znak Mercedesa na nosu dirkalnika, ki je bel.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Zandvoort 2020 – Ogromno zanimanje navijačev

Mercedes in Red Bull z novimi šasijami