in

Pred dirko za VN Nemčije

Ta konec tedna je na sporedu naslednja dirka in sicer v Nemškem Hockenheimu, ki se najverjetneje poslavlja kot prireditelj dirk F1. Se bo v Nemčiji ponovila razburljiva in napeta dirka Silverstonea, ali pa bomo znova priča dolgočasju, ki ga bosta vodila dirkalnika Mercedesa?

Na lanski dirki VN Nemčije, ki je potekala na Nürburgringu, je bila dovolj ena napaka na spolzki stezi in Sebastian Vettel je obtičal v peščeni izletni coni ter ostal brez tako želene domače zmage s Ferrarijem. V neki meri je to pomenilo tudi preobrat v prvenstvu, kajti od takrat naprej je Mercedes pokazal mišice in suvereno pripeljal prvenstvo do konca.

Ali bo Ferrari in seveda tudi domačin Sebastian Vettel v stanju, da ponovi lansko predstavo, težko verjamemo. Preveč imajo rdeči težav z dirkalnikom, ki ni le slabši od Mercedesa, temveč sodeč po zadnjih dveh dirkah tudi od Red Bulla. Vettel pa bo moral odpraviti lastne napake, kajti v Silverstoneu jo je pošteno usekal mimo, ko se je zaletel v zadek Verstappna. Seveda je potrebno omeniti, da se Nemec letos bori s topim orožjem in hoče s silo doseči boljši rezultat. Čeprav njegov moštveni kolega Charles Leclerc kaže boljše predstave – predvsem na kvalifikacijah -, je potrebno priznati, da tudi mladi Monačan ne ruva dreves. V neki meri le pobira to, kar mu pustita oba dirkača Mercedesa.

Verjamemo, da bo v Hockenheimu ta konec tedna znova veliko oranžne barve – kot je to bilo v Avstriji. Nizozemska ni daleč, tako da se lahko mladi Max Verstappen nadeja veliko podpore s tribun. In Max je tačas v naletu, dirka zelo pametno in hitro, njegov boj z Leclercom na dirki v Silverstoneu pa je bil za navijače prava poslastica. Končno smo doživeli dirko, kjer ni bilo ne razloga ne časa za spanje na kavču.

In še ena zanimivost ob robu dirkaškega konca tedna v Hockenheimu. Mick Schumacher, sin sedemkratnega svetovnega prvaka F1 Michaela Schumacherja, bo v soboto in nedeljo odpeljal nekaj demonstracijskih krogov z očetovim dirkalnikom Ferrari F2004, s katerim je Michael osvojil svoj peti naslov z ekipo iz Maranella.

Urnik VN Nemčije:

Petek, 26.7.2019

11.00 – 12.30         1. prosti trening

15.00 – 16.30         2. prosti trening

Sobota, 27.7.2019

12.00 – 13.00         3. prosti trening

15.00 – 16.00         Kvalifikacije

Nedelja, 28.7.2019

15.10 – Dirka

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Bernie Ecclestone: Slavica me je vrgla ven

Zandvoort 2020 – Ogromno zanimanje navijačev