in

Se Aldo Costa vrača v Maranello?

Včeraj je minilo natanko leto dni od smrti nekdanjega predsednika Ferrarija Sergia Marchionneja. Od takrat se je Scuderia interno močno spremenila. Od začetka letošnje sezone je vodstvo ekipe prevzel Mattia Binotto, ki si je medtem na tehničnem področju že nastavil tričlansko podporno ekipo. Očitno pa bi se lahko kmalu v Maranello vrnil stari znanec.

Kot poroča nemški portal Auto Bild motorsport, so v Italiji vse glasnejše špekulacije, ki trdijo, da bi se lahko poleg Simonea Reste iz Alfe Romea v Maranello vrnil tudi Aldo Costa, ki tačas dela pri Mercedesu. Italijan je bil od leta 1995 del Ferrarijeve ekipe in je skupaj z Michaelom Schumacherjem v različnih vlogah slavil velike uspehe.

Leta 2011 je zapustil Ferrari in se pridružil ekipi Mercedes. Kot šef inženirjev je imel leta 2014 velike zasluge za prvi naslov srebrnih puščic hibridnega obdobja. Šele pred letom se je izvedelo, da se je umaknil v ozadje in da bo v bodoče za Mercedes delal le še kot svetovalec. “Želel sem več časa preživeti z družino on pogosteje obiskati Italijo,” je takrat utemeljeval svojo odločitev.

Sodeč po navedbah medijev pa bi lahko 58-letnik iz Parme že ta konec tedna, torej v okviru dirkaškega vikenda VN Nemčije, oznanil vrnitev v Maranello. Mediji še navajajo, da imata s šefom Binottom zelo dober odnos.

Binotto sam pa je po prevzemu ekipe že v prvi polovici sezone opravil določena prestrukturiranja. Potem ko je pojasnil, da ne zaseda dveh položajev (šef ekipe in šef tehnikov), je postalo znano, da je tri pomembne položaje v ekipi zasedel z novimi ljudmi.

David Sanchez je odgovoren za aerodinamiko, Enrico Cardile za šasijo in Corrado Iotti za motor. Tudi povratnik iz Alfe Romeo Simone Resta ima svojo nalogo. Italijan naj bi se ukvarjal s projektom 2021 in že kmalu pričel z razvojem dirkalnika po novem pravilniku.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Lando Norris: F2 napornejša od F1

Več standardnih delov namesto zgornje meje proračuna?