in

Tožba, vredna 11 milijonov evrov

Dirkač ekipe Renault, Daniel Ricciardo, je prejel nič kaj prijetno pošto. Kajti njegov nekdanji svetovalec ga toži za neizplačane provizije v višini 11 milijonov evrov.

Simpatični Avstralec je letos pričel novo poglavje. Po mnogih letih sodelovanja z ekipo Red Bull, kjer mu je uspelo osvojiti sedem zmag, dvakrat pa je bil skupno tretji dirkač sveta (2014 in 2016), se je Ricciardo odločil prestopiti k Renaultu.

Te dni pa je Avstralec prejel nič kaj prijetno pošto. Kot poročajo britanska spletna stran motorsport.com, ga je nekdanji svetovalec Glenn Beavis tožil za neizplačane provizije posredovanja v višini 11 milijonov evrov. Tožba je bila vložena na višjem civilnem sodišču Velike Britanije. Tožnik Beavis je mnenja, da mu pripada 20 odstotkov provizije Riccairdove osnovne plače pri Renaultu, poleg tega pa še denar iz različnih drugih pogodbenih obveznosti. Ricciardo je v svojem stališču pojasnil: “Za trditve Beavisa ni nobene osnove. Obžalovanja je vredno, da toži za povsem nezaslužene zahteve. Proti tej tožbi se bom branil z vsemi sredstvi.”

Tožbo je vložilo podjetje Sivana Sports International FZE, v lasti Beavisa, in je uperjeno proti Ricciardovem podjetju Whitedunes, katerega je Avstralec ustanovil leta 2013 in s katerim je želel zaščititi reklamne in marketinške pravice okrog svojega imena. Vse do marca letos Avstralec ni imel nobenega menedžerja ali agencije, veliko tega dela je opravil sam, vendar pa od leta 2012 skupaj z Beavisom kot svetovalcem. Od letošnje pomladi pa je pod okriljem menedžerske firme CAA Sports, ki med drugim skrbi tudi za Nica Rosberga in Cristiana Ronalda.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Aston Martin v pripravljenosti

Kaj vse je narobe v F1