in

Verstappen: Red Bull boljši kot Ferrari

Max Verstappen meni, da je Red Bull tačas boljši kot Ferrari. Po mnenju mladega Nizozemca so rdeči biki operativno bolje postavljeni kot moštvo iz Maranella, vendar pa dodaja, da verjetno nimajo najboljšega paketa. Sicer Red Bull za Ferrarijem zaostaja 52 točk, a operativno je Red Bull pač boljši. “Tako bi lahko dejali,” meni Nizozemec.

Medtem ko se pri Ferrariju nenehno debatira o kompetencah in osebju, pa to pri Red Bullu ni primer. “Mi imamo prave ljudi na pravih mestih. Vse je tukaj bolje organizirano, še posebej v stresnih situacijah.” V bližnji preteklosti se je vedno znova pokazalo, da Ferrari pod pritiskom dela napake in spodletele kvalifikacije na lanski dirki v Suzuki so najboljši primer.

Vendar pa Verstappen ne želi iti tako daleč, da bi trdil, da je Red Bull v celoti boljši od Ferrarija. “Ampak vedno smo zelo blizu. Če bi bili močnejši, potem bi bil vedno dve ali tri desetinke sekunde hitrejši. Ampak tačas temu ni tako.”

Ferrari je močnejši predvsem na ravninah in tam jih je težko prehiteti. “Ni enostavno, da jih prehitiš. Ampak lahko se z njimi vsaj borim in zaradi tega je to v redu.” Red Bullu le letos uspelo osvojiti vsaj eno zmago, Ferrariju to doslej še ni uspelo.  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

VN Nemčije: Prvi trening Vettlu

VN Nemčije: Drugi trening Leclercu