in

Vettel: Brez odstopa ali menjave ekipe

Sebastian Vettel se ne bo vrnil k Red Bullu, prav tako ne bo končal svoje kariere, temveč bo tudi v sezoni 2020 dirkal za Ferrari. Čeprav v letošnji sezoni še ni okusil šampanjca zmagovalca, je Nemec v intervjuju za nemško televizijo RTL zavrnil vse špekulacije, ki namigujejo na morebitno slovo iz F1. Vettel trdi, da upokojitev ali menjava ekipe zanj ni nobena opcija in da njegov cilj ostaja enak: Biti uspešen s Ferrarijem. “Nikoli nisem dejal ali govoril o tem. Sprašujem se, od kod se je to sploh vzelo. Ampak lahko povem, da je to neutemeljeno.”

Kljub dejstvu, da letošnja sezona tako za njega kot tudi za ekipo Ferrari ne poteka ravno po željah, pa Vettel ne želi ničesar vedeti o kakšni krizi. “Ne bi govoril o krizi. Kriza bi bila, če bi tavali v temi, če ne bi vedeli ali razumeli, kako lahko gre bolje. Da obstajajo kritike, je nekaj običajnega in deloma tudi upravičeno. Sam najbolje vem, če gre nekaj dobro ali slabo. Da bi lahko določene stvari šle bolje, mi je povsem jasno.”

Gledano v osnovi pa je Vettel prepričan: “Pomikamo se v pravi smeri.” 32-letnik poudarja, da zaupanje v ekipo še vedno obstaja. “Ne želim, da Mercedes popusti, kajti ne želimo poklonov. Prav nasprotno. Želimo najmočnejši Mercedes in želimo pokazati, da smo lahko še močnejši. To je naše vodilo. Ekipa je še vedno zelo mirna. Vsakdo ve, kaj je njegovo delo. Najbolj je pomembno, da se lotimo detajlov in da z njimi izboljšamo naš paket.”

Nagovorjen na slaba področja Ferrarije, je Vettel povedal: “Dirkalnik še vedno ne naredi tega, kar si želim. V določenih fazah je dobro, v določenih pa ne. Ni konstantnosti. Vemo, da obstajajo nekatere stvari, ki potrjujejo moj občutek. Gre za zadnjo os, ki v zavoju ne naredi tega, kar je bil primer v lanskem letu.”

Vettel pa najde pohvalne besede tudi na račun svojega moštvenega kolega Charlesa Leclerca, ki v prvenstvu za njim zaostaja le še tri točke. “Če je Charles tu in tam hitrejši, moramo to tudi povedati. Menim, da zelo dobro opravlja svoje delo in da ni nek najstnik, ki vrta po nosu.”    

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Bottas: Pogodba za 2020 le formalnost?

Ali Barcelona ostaja na koledarju dirk 2020?