in

VN Nemčije: Drugi trening Leclercu

Ferrari je dobil tudi drugi prosti trening VN Nemčije v Hockenheimu, le da je bil tokrat na vrhu Charles Leclerc pred Sebastianom Vettlom. Toda Mercedes ni daleč vstran, kljub njihovi bojazni pred veliko vročino, ki je vladala danes na nemškem dirkališču.

Leclerc je odpeljal tudi najhitrejši čas dneva in sicer 1:13.449 minute in bil za desetinko sekunde hitrejši od lokalnega matadorja. Lewis Hamilton je bil znova tretji in je edini v neki meri držal korak s Ferrarijema. Valtteri Bottas je kot četrti že zaostal za pol sekunde, Finec pa je v svojem najhitrejšem krogu v ovinku številka 15 šel nekoliko predaleč in z dnom zapeljal čez robnik, zaradi česar je izgubil nekaj desetink. Max Verstappen je kot peti zaostal za šest desetink.

Za dirkačem Red Bulla sta Romain Grosjean in Lance Stroll poskrbela za majhno presenečenje. To sta bila še edina dirkača, ki sta za najboljšim časom Leclerca zaostala za manj kot sekundo. Kimi Raikkonen je za mladim Kanadčanom zaostal za dve desetinki sekunde. Deseterico pa zaključujeta Nico Hülkenberg in Sergio Perez. Zadnji dve mesti, kot običajno, pa zasedata oba dirkača Williamsa George Russel in Robert Kubica.

Za edini izlet s steze, ki je bil dokaj silovit, pa je poskrbel drugi dirkač Red Bulla Pierre Gasly. Mladi Francoz je v zadnjem ovinku izgubil nadzor nad dirkalnikom in z levo stranjo svojega delovnega orodja trčil v zaščitno ogrado ter poskrbel, da bodo mehaniki do jutri imeli dovolj dela. Zanj se je trening, ki je bil prekinjen, končal, a kar je najbolj pomembno, Gasly jo je odnesel brez posledic.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Verstappen: Red Bull boljši kot Ferrari

Hamilton: Sedaj še filmski producent.