in

Zandvoort 2020 – Ogromno zanimanje navijačev

Preko milijon navijačev je izrazilo zanimanje za nakup vstopnice za dirko VN Nizozemske, ki bo prihodnje leto. Prenova dirkališča naj bi bila končana do marca prihodnjega leta, peščenih izletnih con pa ne mislijo zamenjati z asfaltnimi.

Naval na vstopnice za dirko VN Nizozemske je nepopisen. Veliko navijačev želi Maxa Verstappna na domači dirki v Zandvoortu videti v živo. Na sedež organizatorjev je prišlo že preko milijon povpraševanj, kar je potrdil tudi športni direktor Jan Lammers. Dirkališče bodo obnovili, toda brez da bi pri tem odstranili karakteristične peščene izletne cone. “Vedeli smo, da bo dirka zelo popularna, toda več kot milijon povpraševanj za vstopnice pa je noro.” Lammers dodaja, da bi lahko nedeljsko dirko razprodali kar šestkrat!

Prireditelji so navijačem omogočili, da se vnaprej registrirajo. Iz dobrega milijona navijačev bo o vstopnicah odločil žreb. Še ta teden bodo srečneži dobili obvestilo in ti bodo lahko potem tudi kupili vstopnice. “Vsak dan bo na dirkališče prišlo 105.00 gledalcev, toda tačas si ogledujemo, ali bi lahko to številko povečali.”

Kot poroča spletni portal RaceFans, so za obnovo dirkališča najeli arhitekte iz podjetja Dromo, katerim pa so naročili, da se pri prenovi ne dotikajo peščenih izletnih con. Kajti te spadajo v dediščino tradicionalne steze. S tem pa se Zandvoort postavlja proti aktualnemu trendu in sicer velikim in asfaltiranim izletnim conam.

Tradicionalne peščene izletne cone naj bi ostale v vseh ovinkih. Odrekli so se celo asfaltni površini poleg bele linije, kot je to primer v Monzi (Parabolica). V levem zavoju Hugenholtz pa naj bi asfaltirana izletna cona ostala nedotaknjena. Organizatorji v Zandvoortu so potrdili, da je vrh F1 želel, da peščene izletne cone ostanejo.

Prenova dirkališča naj bi se pričela letos novembra, končala pa, kot je bilo že omenjeno, marca prihodnjega leta. Dirka pa je na sporedu 17. maja 2020.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Pred dirko za VN Nemčije

Mercedes v Hockenheimu v beli zunanji podobi