in

Mick Schumacher – V očetovem F2004

Pred kvalifikacijami smo bili v Hockenheimu priča navdušenju tako na tribunah kot v kokpitu dirkalnika. Kajti Mick Schumacher je v očetovem dirkalniku Ferrari F2004, s katerim je Michael leta 2004 osvojil svoj sedmi naslov prvaka in petega s Ferrarijem, odpeljal tri demonstracijske kroge in pri mnogih na tribunah vzbudil čustva.

“Bilo je enkratno in veličastno. Bil je nor občutek voziti ta dirkalnik na tem dirkališču, sedeti v kokpitu očeta. Naj dodam, da se mi je njegov sedež odlično prilegal. Ko sem zapeljal iz boksov, sem imel le širok nasmeh, ki se ni končal vse dokler nisem zapeljal nazaj. Nasmeh ni izginil tudi takrat, ko sem storil rahlo napako pri zaviranju. Zares noro.”

Mick je pred dirko za VN Belgije leta 2017 v Spaju odpeljal dva kroga z očetovim dirkalnikom Benetton B194. Razlika med tema dvema dirkalnikoma je ogromna, tako pravi Mick. In med F2004 in generacijo 2019 pa še enkrat večja.

“Voziti V10 dirkalnik in čutiti kako se zažene in kako zveni, je bilo že nekaj posebnega. Vprašali so me, ali sem lahko slišal navijače na tribunah, ampak motor je bi preglasen. Najbolj mučno mi je bilo, ko sem moral zapeljati nazaj v bokse. Zelo rad bi še opravil nekaj krogov.” Mick bo z očetovim F2004 nekaj krogov odpeljal tudi jutri pred dirko.      

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Sebastian Vettel – Lahko bi osvojili pole

VN Nemčije – prvi trije kvalifikacij