in

VN Nemčije: Kvalifikacije Hamiltonu

Lewis Hamilton je osvojil najboljši štartni položaj za jutrišnjo dirko VN Nemčije v Hockenheimu. Čeprav je po generalki kvalifikacij kazalo, da se bo tokrat v boj za prvo vrsto vmešal Ferrari, pa je Britanec lažje kot običajno osvojil tako želel pole position. Ob njem bo v prvi vrsti štartal Max Verstappen, tretje mesto pa je osvojil Valtteri Bottas. Ob Bottasu bo v drugi vrsti štartal Pierre Gasly.

V tretji vrsti pa, seveda tudi na račun smole Ferrarija, najdemo popularnega Icemana Kimija Raikkonena. Ob njem bo v tretji vrsti dirko pričel Romain Grosjean. Četrta vrsta pripada Carlosu Sainzu in Sergiu Perezu, peta pa Nicu Hülkenbergu in Charlesu Leclercu.

Verjetno se mnogi začudeno sprašujete, kaj se je zgodilo s Ferrarijem in kaj počne na desetem mestu Charles Leclerc in kje za božjo voljo je Sebastian Vettel? Na vseh treh treningih sta bila oba dirkača ekipe iz Maranella na vrhu.

Kvalifikacije rdečih lahko opišemo na sledeč način:  Ferrariju sta se v samo dveh urah sreča in nasmeh spreobrnila v žalost in jok. Najprej se je Sebastian Vettel v prvem delu kvalifikacij pritožil, da z dirkalnikom nekaj ni v redu, zato so ga poklicali v bokse, da si zadevo ogledajo. Žal je ta pregled trajal predolgo in ko je Vettel izstopil iz dirkalnika, je bilo jasno, da so zanj kvalifikacije končane in da bo jutrišnjo dirko pričel kot zadnji. V tretjem delu kvalifikacij pa se je taisto zgodilo še s Charlesom Leclercom.

Spričo tega dejstva, bosta dirkača srebrnih puščic imela jutri na dirki vsekakor lažje delo. Edini, ki bi lahko mešal štrene Hamiltonu je zagotovo Max Verstappen. Sploh če mlademu Nizozemcu uspel kot prvemu zaviti v prvi ovinek. Kljub temu pa je treba pošteno priznati, da bo jutri težko premagati odličnega Hamiltona, ki je enkrat več dokazal, da iz sebe iztisne največ takrat, ko je to najbolj potrebno. A vendarle, dež bi mu lahko otežil delo, kajti na mokri stezi pa mnogi menijo, da bi se težko kosal z agresivnejšim Verstappnom.  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

VN Nemčije: Tretji trening Leclercu

Sebastian Vettel – Lahko bi osvojili pole