in

VN Nemčije – prvi trije kvalifikacij

Lewis Hamilton je osvojil že svoj 87. pole position. Maxu Verstappnu je uspelo, da se je vrinil med oba dirkača srebrnih (tokrat deloma tudi belih) puščic, tako da se je moral Valtteri Bottas zadovoljiti s tretjim štartnim mestom. In kaj so gospodje povedalo o svojih dosežkih?

Lewis Hamilton: “Prvi hiter krog je super, drugi pa ne. Sicer ne vem, kako nam je to uspelo. Sicer ne vem, kaj je bilo narobe s Ferrariejm. Ampak sam osebno se že zjutraj nisem počutil dobro. Imel sem suho grlo, ampak pripravili smo se, da sem lahko nastopil.” Toda potem ko mu je bilo razloženo, kaj se je zgodilo s Ferrarijem, je ugotovil, da se more za svoj pole zahvaliti tudi veliki drami v Ferrarijevi garaži. “Ferrari je bil tukaj zelo hiter. Mi sicer tudi, ampak Ferrari je bil na drugem nivoju. Imel sem dobro hitrost, toda kljub temu bi bilo težko proti Leclercu.”

Max Verstappen: “Običajno smo na dirki konkurenčnejši. Seveda štartamo na drugačni zmesi gum, zaradi česar moramo počakati, kako bo to delovalo. Ampak upam, da jim bomo lahko sledili in jih izzvali.” Spomnimo se, da je imel tudi Max težave z motorjem in že so mnogi menili, da se je izločil še tretji in zadnji resni tekmec Mercedesovega dvojca.

Valtteri Bottas: “Imel sem enostavno nekaj težav, predvsem na zavorah. Sedaj moramo videti, ali bo vse ustrezalo. In dirka je šele jutri. Tudi vreme bo znova igralo svojo vlogo.”  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Mick Schumacher – V očetovem F2004

Mattia Binotto o včerajšnji zaušnici