in

VN Nemčije: Tretji trening Leclercu

Ferrarijev dirkač Charles Leclerc je dobil generalko pred današnjimi kvalifikacijami. Mladi Monačan je danes najhitrejši krog odpeljal v času 1:12.380 in bil za poldrugo desetinko sekunde hitrejši od Maxa Verstappna, ki se je vrinil med Ferrarijev dvojec. Tretji, s poldrugo desetinko sekunde počasnejši od moštvenega kolega, je bil Sebastian Vettel.

Najboljši Mercedesov dirkač tretje treninga je bil tokrat Valtteri Bottas, ki je zaostajal za pol sekunde. Presenetljivo, da Mercedes ni mogel uloviti hitrega kroga, kljub dejstvu, da danes ni bilo tako vroče. Vsekakor presenetljivo pa je peto mesto Kevina Magnussena iz ekipe Haas. Morebiti so Američani vendarle našli rešitev za slabše predstave na preteklih dirkah.

Za Magnussenom se je uvrstil aktualni prvak Lewis Hamilton, ki je za desetinko sekunde zaostal za svojim kolegom Bottasom. Povedati pa je treba, da so mu komisarji črtali najhitrejši krog, ker je prevozil omejitveno črto steze. Carlos Sainz vodi četverico dirkačev, ki so za Leclercom zaostali nekaj več kot devet desetink sekunde. Za Sainzom najdemo Gaslya, deveti je Raikkonen, dobro formo Haasa pa na desetem mestu zaokrožuje Grosjean.

Kvalifikacije bodo na sporedu ob 15.00 uri, obstaja pa verjetnost, da bi lahko bile mokre, kar bi najbolj ugajalo Red Bullu.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Hamilton: Sedaj še filmski producent.

VN Nemčije: Kvalifikacije Hamiltonu