in

Mattia Binotto o včerajšnji zaušnici

Ferrari je na včerajšnjih kvalifikacijah doživel pošteno zaušnico. Sebastian Vettel bo zaradi okvare na turbo puhalu štartal kot zadnji, Charles Leclerc pa zaradi okvare sistema goriva kot deseti. In kaj pravi šef ekipe Mattia Binotto?

Hitrost je ustrezala, okvir je ustrezal, tifoziji so upali: Charles Leclerc in Sebastian Vettel sta do kvalifikacij vozila izvrstne kroge, a potem je šlo vse narobe. V prvem delu je najprej doletelo Vettla, v tretjem delu kvalifikacij pa še Leclerca. Zares glasna zaušnica za Scuderio.

Pravzaprav ni bilo predvideni, da se šef ekipe Mattia Binotto postavi pred novinarje, a kameri italijanskih kolegov iz Sky ni mogel uiti. Mogoče tudi zaradi Federice Massolin, čedne novinarje Skya. Namesto redče prve štartne vrste, se je zgodilo to, kar je težko prebavljivo tudi za Binotta. “To je bilo zares hudo in kot ekipa smo zelo razočarani. Najbolj pa sem razočaran zaradi naših dirkačev, ki sta pred tem opravila izvrstno delo. Razočaran pa sem tudi za naše ljudi, ki v tovarnah tako trdo delajo.”

“Takšni primeri se ne smejo dogajati in mi jih imamo preveč. Kar pa se je zgodilo na kvalifikacijah, tega še nisem doživel, niti ne na testnih mizah. Pri Sebastianu je šlo za novi vgrajeni del, ki ga v tej obliki vedno potrebujemo. Pri Charlesu pa je nastala težava s krmiljenjem črpalke goriva. Tudi tukaj moramo izvesti detajlen pregled, da bi našli natančen vzrok okvare. To, kar se je zgodilo tukaj, kaže, da moramo še bolj trdo delati in pod drobnogled vzeti vse delovne procese.”

In sedaj? Kaj lahko naredi Ferrari in štartnih mest 10 (Leclerc) in 20 (Vettel)? “Nastopiti moramo s pristopm, da lahko še vedno ppkažemo dobro formo. Vem, da je naša dirkalna hitrost močna. Ne smemo biti besni, temveč enostavno opraviti boljše delo.”

Roko na srce: Ali je Ferrari v Hockenheimu zapravil najboljši štartni položaj? “Težko rečem. Vendar če si ogledam, kako hitri smo bili na treningih, potem bi lahko bila prva štartna vrsta rdeča. In imeli bi odličen dvoboj med Charlsesom in Sebastianom.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

VN Nemčije – prvi trije kvalifikacij

Toto Wolff – Grožnja se imenuje Verstappen