in

Toto Wolff – Grožnja se imenuje Verstappen

Čeprav je šef ekipe Mercedes po kvalifikacijah VN Nemčije v Hockenheimu izrazil sočustvovanje z osmoljenci Ferrarija, pa se je seveda veselil tudi 87. pole positiona Lewisa Hamiltona. Petkratni svetovni prvak je znova pokazal, da je najboljši takrat ko je to treba in je Maxa Verstappna, ki bo ob njem stal v prvi vrsti, prehitel za dobre tri desetinke sekunde.

Top pa pri srebrni povzroča nemalo skrbi, kajti mladi Nizozemec vsakič znova dokaže, kako je brezkompromisen in močan v dvobojih. Zato ne čudi, da Wolff opozarja: “Obstaja ena grožnja in ta se imenuje Max Verstappen. Menim, da je Red Bull v celoti pokazal dobro dirkaško hitrost, dobro se znajdejo z gumami in zaradi tega so zagotovo nevarnost na dirki.”

Na drugi strani pa Avstrijec ni zadovoljen z lastno formo na domači dirki. “Pričakovali smo, da bomo veliko močnejši. Pripeljali smo izboljšavo in vedeli že vnaprej, da nam hitrost na ravninah tukaj ne bo ustrezala. Ampak v tretjem sektorju bi morali biti – podobno kot v Barceloni – dobri, a celoten dirkaški konec tedna temu ni bilo tako.”

Zaradi tega z lastno performanco v osnovi niso bili srečni, prizna Wolff in doda: “Lahko bi izgledalo povsem drugače, če Ferrari ne bi predčasno končal kvalifikacij.” Zakaj so srebrni ostali pod svojimi pričakovanji, mora ekipa šele analizirati. “Lahko vidimo, da izboljšava deluje. Vendar pa obstaja toliko dejavnikov, ki se morajo upoštevati, kot je na primer tloris steze, asfalt in vročina. To so spremenljivke, ki jih moramo analizirati pred naslednjo dirko na Madžarskem. Vprašati se moramo tudi, ali smo zares razumeli, kako lahko dirkalnik z aerodinamičnimi izboljšavami najbolje nastavimo.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Mattia Binotto o včerajšnji zaušnici

Foto: Hasan Bratić

VN Nemčije – Dirka Verstappnu