in

Daniil Kvjat – Oče, grozljivka, stopničke

Kakšen dirkaški konec tedna za dirkača Toro Rossa Daniila Kvjata. Mladi Rus je po dirki povedal, da je v noči na nedeljo postal očka, saj je njegova prijateljica Kelly Piquet rodila hčerko. Še ne 24 ur pozneje pa naslednje veselje. Kvjat je na dirki za VN Nemčije senzacionalno osvojil tretje mesto.

Dež, ki je na dirki igral glavno režijo, je omogočil, da se je druga ekipa Red Bulla znašla na stopničkah – po letu 2008, ko je to s presenetljivo zmago uspelo Sebastianu Vettlu na dirki v Monzi. Tudi takrat v dežju. “Zares je veličastno znova stati na stopničkah. Bila je nora dirka, ampak končno mi je uspelo, da sem vse naredil prav in za plačilo dobil stopničke. Zares sem srečen.”

Ampak, kako je Kvjatu sploh uspela ta mojstrovina? Ker je bila dirka v Hockenheimu pravi kaos. Kvjat je imel srečo, ko je na predzadnji fazi varnostnega avta, ko je zavil v bokse in si nadel mehko zmes gum za suho stezo. To ga je katapultiralo na drugo mesto – za Maxa Verstappna.

Edino Lance Stroll, ki prav tako spada med srečneže varnostnega avta, je bil pred koncem dirke še pred Kvjatom, a ga je Kvjat uspel prehiteti. V tem trenutku je bilo v igri celo drugo mesto, a v zadnjih krogih dirke se je nevarno približeval Vettel, ki je bil močnejši in je Rusa v predzadnjem krogu prehitel.

Ampak Rus zaradi tega ni bil jezen, prav nasprotno. “V osnovi je bila dirka prava grozljivka, pomešana s črnim humorjem. Bilo je kar nekaj situacij in čudim se, da sem sploh prišel skozi. Menil sem, da je bila dirka za mene opravljena. Ampak potem se mi je vrnila. Bil je pravi tobogan. Skoraj tako kot moja celotna kariera.”

Dejansko bi bila to lepa zaključna beseda, če tukaj ne bi bilo še nekaj posebnega. “Sinoči sva s prijateljico postala starša hčerke. Nimava še imela. Sedaj se bom odpravil domov in skupaj bova izbrala ime. Tačas je zame vse skupaj nerealno. Te stopničke so nekaj posebnega.   

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Kazen za Alfo Romeo: Hamilton in Kubica do točk

Hamilton: Tudi jaz sem samo človek