in

Hondino maščevanje Alonsu

Maščevanje je sladko, tako pregovor. Potem ko je Fernando Alonso takratnega motornega partnerja ekipe McLaren Hondo tri leta žalil in poniževal s svojimi izjavami, je sedaj po dirki za VN Nemčije v Hockenheimu sledilo maščevanje. Druga zmaga v letošnji sezoni Maxa Verstappna (in verjamemo tudi tretje mesto Kvjata iz Toro Rossa v Nemčiji), je Japonce vodilo do tega, da so na twitterju dokaj drzno zapisali: “To so GP2 zmage sezone 2019.” Ampak glasiti bi se moralo 2 GP zmagi…. so se Japonci kar sami hudomušno popravili.

Ozadje tiči v Alonsovem sporočilu preko radijske zveze na dirki za VN Japonske leta 2015. Ravno na najbolj pomembni domači dirki Honde v Suzuki, je Španec javno blamiraj japonskega proizvajalca, ko je njihovo pogonsko enoto označil kot GP2 motor. Serija GP2 je bila takrat predhodnik današnje F2 in to naj bi občestvu povedalo, da je motor Honde le drugorazreden.

Z Red Bullom pa je Honda dokazala, da lahko zmagujejo v F1. V Avstriji jim je uspelo osvojiti prvo zmago od vrnitve v kraljevi razred motošporta, sedaj v Nemčiji je sledila še druga. In če ponovimo, z Daniilom Kvjatom je na odru za zmagovalce dirke v Nemčiji stal še en dirkač, katerega dirkalnik poganja motor Honde.       

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Hamilton: Tudi jaz sem samo človek

Vettel: To je bilo noro!