in

Kazen za Alfo Romeo: Hamilton in Kubica do točk

Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi sta po dirki dobila kazen pribitka 30- sekund. S tem sta med dobitnike točk prišla Lewis Hamilton in Robert Kubica. Prva točka za ekipo Williams v sezoni 2019!

In zakaj sploh kazen za Alfo Romeo? Oba dirkača sta bila kaznovana zaradi kršitve na štartu, ker sta sklopko ob stoječem štartu na mokri stezi uporabila tako, da je najverjetneje delovala kot sistem proti zdrsu koles. To pa po pravilniku ni dovoljeno. Komisarji so to ovrednotili s kaznijo Stop-and-Go, ki pa se po dirki samodejno spremeni v kazen pribitka 30 sekund. Na sedmo in osmo mesto sta s tem napredovala oba dirkača Haasa in Američani imajo sedaj enako število točk kot Alfa Romeo.

Seveda pri Alfi Romeo te kazni ne razumejo in ne sprejemajo. Šef ekipe Frederic Vaseur je že napovedal protest. Sedaj imajo na razpolago 96 ur, da se odločijo, ali bodo protest tudi uradno vložili. Taisto je storil Ferrari po kazni Vettla na dirki v Kanadi, a njihov protest ni uspel. Težko verjamemo, da bo to uspelo tudi Alfi Romeo.

In sedaj še k srečnežu te dirke. To je zagotovo Robert Kubica, ki je poleg osvojene točke postavil še novi rekord. 8 let, 8 mesecev in 14 dni je minilo od tega, ko je v F1 osvojil svojo zadnjo točko. Tako dolgi časovni razpon med dvema točkama še v zgodovini F1 nismo imeli.  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0
Foto: Hasan Bratić

VN Nemčije – Dirka Verstappnu

Daniil Kvjat – Oče, grozljivka, stopničke