in

Max Verstappen: Kakšna dirka!

Mladi Nizozemec Max Verstappen je to zares noro dirko za VN Nemčije zajel v primernih besedah: Kakšna dirka! To je bila njegova sedma zmaga v karieri.

Bili smo priča nori in kaotični dirki za VN Nemčije, katero je osvojil Max Verstappen, ki je vmes pokazal 360 stopinjsko pirueto, katero je označil kot šov za gledalce, čeprav v času dogajanja to ni občutil kot šov.

“Kakšna dirka,” je hrumel Max v radijsko zvezo, ko je prevozil ciljno črto. “Neverjetno, da po takšni dirki stojiš povsem na vrhu. Bilo je neverjetno težko sprejemati prave odločitve. V nobenem trenutku nisi smel popustiti pri koncentraciji.” To je ne nazadnje pokazala tudi njegova pirueta, a Max jo je dobro odnesel tudi s to napako. “Če izvzamemo to vrtenje, o katerem se lahko samo nasmehnem, je vse potekalo odlično. Ve menjave koles smo opravili v pravem trenutku. Ne morem se dovolj zahvaliti svoji ekipi. Zelo sem srečen in ponosen na njihovo delo.”

Max Verstappen je v teh težkih pogojih pokazal, zakaj je prihajajoči svetovni prvak. Njegovi prehitevalni manevri so bili čisti in perfektni, njegovi ponovni leteči štarti po fazi varnostnega avta so bili tako dobri, da si je vedno privozil dovolj prednosti, preden bi ga lahko tekmeci z odprtim DRS-om napadli. Povedano na kratko: Max je na dirki storil vse tako kot treba.

Max je vsem pokazal, da je odličen v težkih pogojih. Sam o tem pravi: “Dolgoletne izkušnje. Tudi moj oče je bil na mokri stezi dokaj hiter in sploh ne vem, koliko tisoč krogov sva skupaj odpeljala na mokri stezi in potem analizirala vožnjo. Te izkušnje so se danes izplačale.”  

Max se je s to zmago utrdil na tretjem mestu in je vse bližje Valetteriju Bottasu. Na vrhu ostaja Lewis Hamilton. “Vsaka zmaga se občuti drugače, ampak ta je še posebej sladka, ker si nisi smel privoščiti nobene napake. Sedaj lahko trdim, da je bila moja pirueta za navijače in za njihovo zabavo. Ampak resnica je ta, da na intermediates gumah nismo bili tako dobri. Na začetku dirke sem bil dolgo za Bottasom, ko pa sem imel potem prosto pot, sem lahko pokazal, kakšna hitrost se nahaja v Red Bull Hondi.”

In na vprašanje, kako ranljiv je Mercedes, je Max povedal: “Ti so še vedno milje pred ostalimi. Mercedes je še vedno dominantna ekipa. Ampak danes je bilo zelo lahko narediti napako. In za spremembo, je tudi Mercedes enkrat naredil napako.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Vettel: To je bilo noro!

1,88 sekunde za postanek