in

Vettel: To je bilo noro!

Sebastian Vettel je vsem kritikom, ki trdijo, da je njegov čas minil, dokazal da temu ni tako. Primerno temu je bil po dirki ves iz sebe. “Kako je to noro,” je dejal po neverjetni vožnji iz 20. mesta na drugo. Užival je ob navdušenju domačih gledalcev, ki so ga slavili, čeprav se je med navijači ni bilo povsem jasno, kdo se je bolj veselil. Ali Nizozemski navijači ob zmagi Verstappna ali Nemški ob sijajni predstavi Vettla.

“To je bila dolga dirka. Včasih se je občutilo, kot da se ne bo nikoli končala. Zelo sem se zabaval, a bilo je zelo težko nenehno sprejemati prave odločitve. A v tem trenutku sem enostavno samo srečen. Potreboval sem nekaj časa, da mi je steklo. Z intermediates gumami se nisem najbolje znašel. Ampak ko smo obuli gume za suho stezo, se je začelo. Večina moje dirke je potekala čisto, ampak priznam, da imam težave, da se bi lahko vsega spomnil, kaj se je dogajalo na stezi. Bilo je preveč. Naj še izrazim veliko pohvalo na račun Maxa, sijajno je odpeljal današnjo dirko.”

In kdaj je Vettel na dirki zavohal priložnost, da bi lahko dosegel tudi stopničke? “Rekel bi, da je to bilo pred zadnjo fazo varnostnega avta. Kajti videl sem, da imam dobro hitrost in da lahko brez težav prehitevam. Nekateri dirkači so bili v prvem ovinku zelo previdni in tukaj sem največ pridobil. Na ta način mi je uspelo priti dovolj blizu, da sem lahko v naslednjih ovinkih napadel. Po razočaranju na kvalifikacijah sem vedel, da iz zadnjega startnega mesta nimam kaj izgubiti in da se lahko v dežju vse zgodi. Ampak potem je dirka postala še bolj nora, kot sem pričakoval. Ferrari tačas doživlja težko fazo, ampak ta dirka je pokazala, da nikoli ne smeš izgubiti upanja in vere. Zelo sem srečen, ker sem lahko videl navdušenje navijačev na tribunah. Takšne dirke ne doživiš vsak dan.”

O polomu Mercedesa pa je Vettel dejal: “Nič se ni spremenilo, še vedno so najboljši. Sedaj je na nas in Red Bullu, da se izboljšamo, zmanjšamo zaostanek in potem vršimo pritisk na tekmeca. In tekmeci potem delajo napake.”

Na vprašanje novinarjev, ali se to drugo mesto morda občuti kot zmaga, je Vettel odgovoril: “No, koliko vem, je danes zmagal Max. Ampak vem, kaj ste menili. Seveda sem zelo srečen, kajti dobili smo priložnost, katero smo z obema rokama tudi zagrabili. Razumljivo da je to lep občutek, kajti vsakdo ve, da pri nas v letošnji sezoni ni potekalo vse gladko.”          

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Hondino maščevanje Alonsu

Max Verstappen: Kakšna dirka!