in

Günther Steiner: Tako ne gre več naprej!

Dirkaški dvojec ekipe Haas, Romain Grosjean in Kevin Magnussen, je na dirki za VN Nemčije iz lastne moči osvojil točke, a dirkača sta pošteno razjezila šefa ekipe, saj sta ponovno uprizorila bližnje srečanje.

Vozil se je 56. krog dirke za VN Nemčije in v ovinku številka šest sta se dirkača ekipe Haas, Romain Grosjean in Kevin Magnussen ponovno dotaknila pri dokaj ostrem dvoboju. Oba petelina sta imela srečo v nesreči, da je njun stik ostal brez posledic, tako da sta iz lastne moči uspela osvojiti mesti med prvih deset. Zaradi kazni obeh Alf Romeo, sat na koncu za ekipo privozila sedmo in osmo mesto.

Kljub temu pa je bilo vzdušje v ameriški ekipi po dirki vse prej kot veselo, kajti šef ekipe Günther Steiner je besnil kot ris. “Razmisliti moram o tem, ampak ni veliko opcij. V določeni točki se mora nekaj zgoditi. Tako ne gre več naprej. Običajno sem proti moštvenim ukazom, ker obožujem prosto dirkanje, ampak sedaj menim, da je to tisto, kar moramo storiti. Če si bomo vsakič stali v napoto, potem tega ne morem več dolgo dovoljevati. Tokrat smo imeli srečo, da se ni nič zgodilo in sta oba prišla v cilj. A lahko bi bilo tudi drugače. Tudi rezultat je videti bolje kot je.”

Za Magnussena je povsem jasno, da je krivda na strani moštvenega kolega. “Nihče nama ni prepovedal, da se boriva drug proti drugemu. Ampak jasno nama je bilo povedano, da se ne smeva ogrožati. Zato ne vidim razloga, zakaj se je moralo to zgoditi. Bil sem na notranji strani in on je zavil v mene. Ne vem, kaj je počel. Ničesar nisem narobe storil, on je bil tisti, ki bi moral to preprečiti.”

Pozneje je Magnussen za finske kolege iz MTV3 še povedal: “Spoštujem ga kot dirkača in na vseh področjih, v katerih sodelujeva kot moštvena kolega. Ampak takšne situacije moramo odpraviti. Sicer sva se dotaknila le s kolesi in nič hudega se ni zgodilo. Kljub temu pa je bilo nepotrebno.”

Na drugi strani pa je Grosjean povedal: “Tega ne želim komentirati, imela sva pač srečo in ocenjujem, da bova v Güntherjevi pisarni spet dobila svojo lekcijo. Vendar pa menim, da sem bil v tem primeru jaz spredaj. V vsakem primeru je škoda, ker se je to zgodilo.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Renault: Nesreča moštvenega tovornjaka na Madžarskem

Pierre Gasly: Do konca sezone v Red Bullu