in

Pierre Gasly: Do konca sezone v Red Bullu

Mladi Francoz je v zadnjem času na udaru kritik Helmuta Marka in Christiana Hornerja, kljub temu pa je sedaj postalo jasno, da bo sezono 2019 končal pri Red Bullu.

Gasly se tudi na zadnji dirki v Nemčiji ni ravno izkazal. Najprej je na drugem prostem treningu razbil dirkalnik, potem ga je na kvalifikacijah deklasiral moštveni kolega in na dirki je izgubil dvoboj z Albonom, v podrejenem dirkalniku Toro Rossa. Njegov kolega Verstappen pa je na vrhu uprizarjal Gala predstavo.

Kljub temu pa bo lahko 23-letnik do konca sezone sedel v dirkalniku Red Bulla. To je sedaj v intervjuju za kolege iz Motorsport-Total.com potrdil športni svetovalec rdečih bikov Helmut Marko. “Letos ničesar ne bomo spreminjali. Tako bomo odpeljali do konca sezone.” Vendar pa to ne pomeni, da Gasly znotraj ekipe ni več pod pritiskom.

Marko je trčenje Gaslya z Albonom označil kot nepotrebno, vendar pa si zaradi tega ni želel pokvariti lepega dne. Na drugi strani pa je šef Toro Rossa, Franz Tost, njuno bližnje srečanje označil kot dirkaški primer. “Običajno bi morala sodelovati kot moštvena kolega. Ne verjamem, da je bilo tako mišljeno, ampak dotaknila sta se. Se pač zgodi.”

Veliko bolj uničujoča kritika na račun Gaslya v Hockenheimu je prišla s strani njegovega šefa Christiana Hornerja. “Za zadnjem letečem startu je sprva prehitel Vettla. Potem pa je v prvem ovinku tri kroge zapeljal izven steze in zato so ga prehiteli drugi tekmeci.” Trčenje z Albonom pa je bilo za Hornerja zelo frustrirajoče: “Danes je bila dobra priložnost, da bi Ferrariju odvzeli nekaj točk. Namesto 20 smo jim odvzeli le osem. Drugo mesto med ekipami je dosegljivo le, če oba dirkalnika osvajata točke.”

Nedavno nazaj so se pojavile govorice, da bi lahko Gaslya že med sezono zamenjal Kvjat. Torej bi prišlo do podobne rošade kot 2016 med Rusom in Verstappnom. Tudi Kvjat je izrazil mnenje, da bi bil pripravljen znova vstopiti v prvo ekipo. Toda sedaj je vendarle jasno, da do tega ne bo prišlo, čeprav v F1 ničesar ne moremo izključiti. Sploh če bi ga Gasly še nekajkrat polomil, takrat bi se lahko mnenje Marka hitro spremenilo. 

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Günther Steiner: Tako ne gre več naprej!

Unsafe Release: Zakaj le denarna kazen za Ferrari?