in

Ross Brawn: Ustrezen odgovor na strupene kritike

Po dirki v Franciji so navijači na družabnih omrežji razbesneli in F1 označili za živo dolgočasje. Potem so sledile dirke v Avstriji, Veliki Britaniji in Nemčiji. Trilerji, ki so se iz dirke v dirko stopnjevali. Ross Brawn, športni šef F1, je dejal, da je to ustrezen odgovor na strupene kritike.

Dirko za VN Francije v Le Castelletu tudi s pomočjo fantazije ni bilo mogoče prikazati v lepši luči, kajti bila je prava uspavalna tableta. Kaj se je zgodilo po tej dirki, pa je presenetilo celo športnega šefa F1 Rossa Brawna. “Reakcije na to dirko so bilo zame presenetljivo strupene. Sedaj pa smo imeli tri razburljive in napete dirke, kar je bil ustrezen odgovor na te strupene kritike.”

“Ne trdim, da je vse perfektno. Če pomislim na to, da je Daniil Kvjat v Hockenheimu dosegel prve stopničke za moštvo, ki se spada med prve tri najboljše, od Bakuja 2018 (Perez, FI), potem to samo kaže, da je prepad med najboljšimi tremi ekipami in ostalih sedem prevelik. Seveda je razumljivo, da ne bo vsaka naslednja dirka tako razburljiva kot zadnje tri. Ampak gledano v celoti smemo povedati, da F1 ostaja največji motošportni spektakel na svetu.”

“Hockenheim je bil zares edinstven, dirka je bila neverjetno razburljiva od prvega do zadnjega kroga. Ta dirka je imela zares vse – sijajne prehitevalne manevre, dirkaške napake, spodletel strategije, korajžne dirkače, nesreče in na koncu na odru za zmagovalce tri dirkače, na katere pred dirko zagotovo ne bi stavili. Na koncu smo na prvih desetih mestih imeli dirkače iz osmih različnih ekip.” 

“Razumljivo, da so spreminjajoči se vremenski pogoji v veliki meri botrovali temu spektaklu v Nemčiji. Zanimivo pa je, da smo sedaj imeli tri dirke, ki so bile zanimive iz različnih razlogov.” V Avstriji zaradi vročine, v Nemčiji zaradi dežja, v Silverstoneu pa zaradi tlorisa steze, novega asfalta in napovedi komisarjev dirke, da dirkače spustijo na nekoliko daljšo vrvico.

Brawn doda: “Max je sedaj dobil dve dirki od zadnjih treh. V Nemčiji sem pri njem opazil le dve napaki. To je bil slab štart, kjer je padel na četrto mesto, in potem še pirueta nekje na sredini dirke. Ampak tako kot v Avstriji je pokazal, da se ni obremenjeval s smolo in se je raje osredotočal na svojo nalogo in je mojstrsko sedmo zmago v karieri. S to zmago se je približal Bottasu na drugem mestu. Ali ne bi bilo sijajno, če bi mu uspelo se vriniti med oba dirkača Mercedesa? Ko je bil Mercedes v prvem delu sezone skorajda nedotakljiv.”

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Odzivi medijev na Mercedesovo blamažo

Mercedes: Markus Schäfer naslednik Laude