in

Mick Schumacher: Kar je bil oče za Sebastiana, je Seb za mene

Od letošnje sezone Mick Schumacher spada v družino Ferrari in njegov odnos do Sebastiana Vettla mu je pri tem v veliko pomoč.

Foto: Hasan Bratić-HB Press

V letošnji sezoni Mick Schumacher ni vstopil le v Formulo 2, temveč je postal tudi del Ferrarijeve akademije dirkačev. To je lepa zgodba predvsem za nostalgike, saj je njegov oče Michael Schumacher v ekipi iz Maranella pustil veliki pečat. Za Micka Schumacherja je bil to odločilen razlog, da se priključi programu Ferrarija, čeprav je pred tem tesne vezi negoval tudi do Mercedesa. “Že samo zaradi zgodovine,” je Mick kolegom iz Motorsport-Magazin.com pojasnil svojo odločitev v korist Ferrarija. “Tukaj sem odrastel in sem z izjemo ene sezone vedno dirkal za italijansko ekipo.

Mick Schumacher je od letošnje sezone član Ferrarijeve akademije dirkačev in v neki meri velja za naslednika Sebastiana Vetlla v moštvu iz Maranella.

Ferrarijeva akademija dirkačev ne skrbi le za dirkaške zadeve mladincev, temveč zajema tudi celotno urjenje mladih dirkačev. Mladi Schumacher in njegovi kolegi se lahko na poti do odličnih dirkačev veliko naučijo tudi izven steze. “To je enostavno zelo velika družina. Ko si tukaj, se zelo dobro počutiš. Kot del Ferrarijeve družine,” pove Schumacher.

Oče Micka, Michael Schumacher, se je odlično ujel in tudi razumel s Sebastianom Vettlom, ki je leta 2015 šel po stopinjah svojega vzornika in se odpravil v Maranello – Foto: ROC

Od leta 2015 k Ferrarijevi družini spada tudi Sebastian Vettel. Do svojega rojaka Mick Schumacher goji poseben odnos. “Zelo ga spoštujem. Veliko se pogovarjava o motošportu. Poskušam sprejeti njegove nasvete in jih tudi koristiti v praksi. Ne nazadnje ima na grbi veliko več let motošporta kot jaz,” z nasmehom pove Mick.

Mick Schumacher je vesel vsakega nasveta svojega rojaka Sebastiana Vettla in te nasvete skuša unovčiti tudi v praksi – Foto: ROC

Pri Schumacherju in Vettelu se obudijo spomini. Leta 2007 je Michael Schumacher prvič dirkal s Sebastianom Vettlom na prireditvi Race of Champions (ROC). Sedemkratni svetovni prvak se je odlično ujel s svojim določenim naslednikom. Dvanajst let pozneje se je ekipa na ROC ponovno glasila Schumacher/Vettel – tokrat je Vettel dirkal s sinom Michaela, Mickom Schumacherjem. Tudi tokrat sta se oba dirkača odlično ujela in razumela.

Po Michaelu Schumacherju in Sebastianu Vettlu se je dvanajst let pozneje na prireditvi ROC znova pojavila nemška naveza Schumacher Vettel – Foto: ROC

Mick Schumacher in Sebastian Vettel pa sta v stiku tudi izven prireditve Race of Champions. “Verjamem, da to, kar je bil moj oče za Sebastiana, je Sebastian za mene,” tako mladinec Ferrarija. “Nekdo, ki je tesno povezan z s teboj in s katerim se lahko kadarkoli pogovarjam o motošportu,” še doda Schumacher.

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Po protestu Racing Pointa: Renault izraža bojazen, da bo prišlo do kaosa

Dirkači v pogledu 2021 so enotni: Počasnejši dirkalniki le ob boljšem dirkanju