in ,

ASPARK OWL: Dva tisoč električnih konjičev

Sova, kot bi v prevodu lahko poimenovali tega hiperšportnika, je razprla svoja krila z dosegom 450 kilometrov.

Po letih teaserjev se Aspark Owl javnosti predstavlja v vsej svoji krasoti. Japonski električni hiperšportnik je po navedbah tovarne najhitrejši primerek svoje vrste na svetu, kar gre razumeti, saj premore elektromotor največje moči 1.480 kW, kar znese kar 2013 KM ob 2000 Nm največjega navora. Do stotice naj bi hiperšportnik potreboval vsega 1,69 sekunde in dosegel najvišjo hitrost čez 400 km/h.

Zmogljivosti Asparka Owl so res impozantne. To velja tudi za zavore – s hitrosti 300 km/h je avto mogoče ustaviti v 10,6 sekunde.

Zmogljivost baterije je 64 kWh, kar zadošča za 450 kilometrov dosega, pri Asparku pa že napovedujejo tudi zmogljivejšo baterijo, ki bo, razumljivo, podaljšala tudi doseg. Zunanjost naj bi sicer po navedbah tovarne sledila zapeljivosti ženskega telesa, izdelana pa je iz karbonskih vlaken. Avto v višino meri vsega 99 centimetrov, monokok, ki je prav tako v celoti iz karbona, pa tehta vsega 120 kilogramov.

Zunanjost avtomobila naj bi se zgledovala po oblinah ženskega telesa. V kakšni meri je oblikovalcem to uspelo, presodite sami.

Pri Asparku bodo izdelali vsega 50 Owlov, za vsakega pa bo potrebno odšteti vsaj 2,9 milijona evrov. Prve primerke bodo kupci lahko prevzeli v drugi četrtini prihodnjega leta.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

PRED DIRKO V BRAZILIJI: Mejnik za Kimija Raikkonena

STRELJANJE NA FERRARI SE NADALJUJE: Naslednja smernica FIE