in ,

FERRARI ROMA: Kot iz filma »La Dolce Vita«

Pri Ferrariju so predstavili svoj najnovejši doprinos k lepoti bivanja po italijansko, ki ga marsikje označujejo z besedno zvezo »La Dolce Vita«.

Ferrari Roma s svojo zunanjostjo slavi brezskrben in prijeten način življenja, ki je zaznamoval italijansko glavno mesto v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. V Maranellu glede projekta Roma niso bili kaj prida zgovorni, a dejstvo je, da jim je uspela edinstvena mešanica modernih rešitev in tradicionalnih oblin italijanske strojegradnje.

Ferrari Roma pred španskimi stopnicami v Rimu.

Ob retro maski hladilnika in zajetnih žarometih z dnevnimi LED-svetili ter strmo padajočem zadku je Roma pravšnja zmes mišic in retro oblikovanja, v notranjosti pa voznika in potnike pričaka obilica usnja in alkantare, visokotehnološka armaturna plošča z navpično postavljenim zaslonom na sredinski konzoli ter lastnen infozabavni sistem za sopotnika.

Za razliko od retro zunanjosti je notranjost v duhu nove dobe.

Pod motorni pokrov so v Maranellu namestili 3,9-litrski V8 največje moči 456 kW (620 KM) in 760 Nm največjega navora, ki je povezan z osemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, kot ga poznamo v modelu SF90 Stradale. S tem je Roma, ki tehta 1.472 kilogramov pri stotici po 3,4 sekunde, pri 200 km/h po 9,3 sekunde in doseže najvišjo hitrost 320 km/h.

Na kupejevskem zadku dominirajo štirje zaključki izpušne cevi.

Glede samega pričetka prodaje še ni nič dorečenega, so pa pri Ferrariju za svoje zveste kupce že pripravili dogodek, na katerem so podrobneje predstavili svoj pogled na »La Dolce Vita«.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

MAX VERSTAPPEN: Pohvala varuhom pravil FIE za novo direktivo

ROBERT KUBICA: Nenavadna nesreča na drugem prostem treningu