in ,

FORD MUSTANG MACH-E je električni SUV, ki napoveduje prihodnost ameriške znamke

Pri Fordu so tudi uradno predstavili svojega novega člana družine Mustang, ki je športni terenec na elektriko.

Kot se za električnega predstavnika spodobi, ima Mustang Mach-E zaprto masko, kot jo poznamo pri Teslinih modelih, prav tako ni videti kljuk za odpiranje vrat, zunanjost pa s svojimi mišičastimi potezami dobro sovpada z istoimenskim kupejevskim predstavnikom.

Mustang Mach-E ima zaprto sprednjo masko, podobno kot jo poznamo pri Teslinih avtomobilih. Spredaj je tudi nekaj prtljažnega prostora.

V notranjosti ni mogoče prezreti minimalističnega pristopa, ki prav tako spominja na tistega, ki nam ga ponuja (trenutno še) najpomembnejši ameriški proizvajalec električnih avtomobilov. Tudi tukaj ne gre brez navpično postavljene »tablice« na sredinski konzoli, športnost Mach-E izžareva tudi skozi trikrak volanski obroč, odet v usnje, na voljo pa bo s petimi kompleti opreme (Select, California Rt. 1, Premium, First Edition in GT).

Zadnja svetila svetijo v slogu kupejevske različice.

Osnovni model Select bo poganjal elektromotor največje moči 188 kW (255 KM) in 415 Nm največjega navora, ki v osnovi poganja zadnji kolesni par, za doplačilo pa bo na voljo tudi štirikolesno gnana različica. Z enim polnjenjem naj bi s prvim zmogli prevoziti 370 kilometrov, z drugim pa 30 kilometrov manj. Najdlje se bo z enim polnjenjem sicer mogoče peljati z modelom Mach-E California Rt. 1, ki omogoča doseg 485 kilometrov, za najbolj zahtevne pa je tukaj še različica Mustang Mach-E GT, ki do stotice pridirja v manj kot štirih sekundah.

Notranjost je minimalistična, a z velikim navpično postavljenim zaslonom na sredinski konzoli.

Osnovni model Select bo veljal nekaj manj kot 44 tisoč dolarjev, za najbolj zmogljivega predstavnika z oznako GT pa pri Fordu pričakujejo dobrih 60 tisočakov. Začetek prodaje je napovedan za konec prihodnjega leta, modela California Rt. 1 in GT pa bosta na voljo v začetku 2021.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

VN Brazilije: PETSEKUNDNA KAZEN za Lewisa Hamiltona

VETTEL & LECLERC: Opravičilo obeh, o krivdi bo odločil šef ekipe