in

CARPENTER končal špekulacije o HÜLKENBERGU v seriji INDYCAR

Nico Hülkenberg, ki skoraj zagotovo ne bo dobil sedeža v prihodnji sezoni Formule 1, v prihodnjem letu ne bo dirkal niti v seriji IndyCar.

Foto: HB Press

Po tem, ko se je neuradno izvedelo, da bodo pri moštvu Ed Carpenter Racing odhod Spencerja Pigota nadomestili z Rinusom VeeKayem, je postalo jasno, da za Hülkenberga v seriji IndyCar zelo verjetno ne bo prostora. Ed Carpenter ostaja prvi voznik moštva, nastopal pa bo le na ovalih.

Ed Carpenter je zanikal namigovanja, da bi bil Nico Hülkenberg njegov partner na klasičnih dirkališčih.

»Da, tudi v prihodnji sezoni bom nastopal, kljub temu, da me vsako leto znova želijo upokojiti,« je povedal mož, ki je na Indy 500 osvojil tri prva štartna mesta, a nikoli zmagal: »Ime drugega dirkača, ki bo avto št. 20 vozil na uličnih dirkah in klasičnih dirkališčih, bomo objavili kmalu, a že zdaj lahko povem, da to ni Nico Hülkenberg. Nekajkrat sem se sicer pogovarjal z njim, a sva oba ugotovila, da zdaj ni čas, da pride v IndyCar.«

Letos v seriji IndyCar nastopa testni dirkač Alfe, Marcus Ercsson. Skupno je trenutno na 17. mestu, njegova najboljša uvrstitev pa je 2. mesto iz Detroita.

Kot je še povedal Carpenter, je sicer Hülkenberg pokazal interes, a ni želel, da bi bil to začasno nadomestilo za Formulo 1. »Ko se bo odločil, bo to dolgoročna odločitev, a za zdaj se še ne vidi tukaj«, je zaključil trikratni zmagovalec dirk serije IndyCar.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

BOTTASU grozi izguba štartnih mest na dirki v ABU DABIJU

ASTON MARTIN DBX: Seksapil po SUV-jevsko