in ,

AFERA FERRARI: Rdečim zasegli sistem za dovod goriva

FIA raziskuje morebitno goljufanje s strani rdeče ekipe, zato so se odločili za pravo racijo in Ferrariju zasegli sestavne dele dovoda za gorivo.

Foto: HB Press

Pravzaprav so zasegli tri komplete, in sicer tistega, ki ga uporabljajo pri Ferrariju, enega, ki ga uporabljata njihovi B-ekipi ter tretjega, ki služi kot primerjava s sistemi ostalih ekip. Pričakovati je, da bo preiskava trajala vsaj nekaj dni, preden bodo pri FIA-i obelodanili izsledke.

FIA-ini komisarji naj bi preverjali predvsem cev, ki poteka med senzorjem pretoka in samim motorjem, saj naj bi prav ta del bil glavno jabolko spora in potencialna prednost za Ferrari, saj naj bi motor na ta način dobil več goriva na časovno enoto, kot ga dovoljujejo pravila.

Tekmecem je šla v nos predvsem Ferrarijeva premoč na ravninah, a uradnega protesta ni vložila nobena od ekip. – Foto: HB Press

Šef ekipe Ferrari, Mattia Binotto, je že večkrat poudaril, da niso goljufali in da nižja končna hitrost v Austinu in Sao Paulu nima nobene veze z morebitnim skrivanjem dokazov: »Nič nismo spremenili. Potrebno je vedeti, da od začetka sezone nismo spreminjali niti sistema za dovajanje goriva niti načina, na katerega deluje naša pogonska enota,« je še dodal Binotto.

Zanimivo je, da so se pri FIA-i za takšno posredovanje odločiti, pa čeprav ni bilo s strani drugih ekip nikakršnega uradnega protesta. Spomnimo se, Renaultu so volane zasegli šele po uradnem protestu s strani Racing Pointa.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

ASTON MARTIN DBX: Seksapil po SUV-jevsko

ESTEBAN OCON bo v Abu Dabiju že testiral za Renault