in ,

MERCEDES-MAYBACH GLS 600: Razred S za avanturiste

Mercedes-Maybach GLS je v svetu športnih terencev tisto, kar je razred S v segmentu limuzin.

Zanimiva podrobnost pri novem modelu je ta, da se emblem Maybach tokrat prvič pojavlja na avtomobilu, ki uradno ni član razreda S. Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC predstavlja vrh SUV-jevske ponudbe iz Stuttgarta, poganja pa ga posebej zanj razvit štirilitrski prisilno polnjen V8, ki zmore največjo moč 558 KM in 730 Nm maksimalnega navora. Motor sodeluje s 48V-sistemom EQ Boost, ki doda 16 kW (22 KM) dodatne moči in 250 Nm dodatnega navora.

Maybach se od ostalih GLS-ov loči po samosvoji maski hladilnika.

Druga zanimiva podrobnost je, da ima različica Maybach enako medosno razdaljo kot običajni GLS; in sicer 3,14 metra, kljub 2,78 tone žive teže pa GLS 600 z mesta do 100 km/h pospeši v vsega 4,9 sekunde in doseže elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h. Za tiste, ki vas tudi pri takšnih avtomobilih zanima poraba goriva – uradno le-ta znaša 11,7 litra in poskrbi za emisije v višini 266 g/km.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC je na voljo v osmih dvobarvnih kombinacijah.

Glede zunanjosti se Maybach od ostalih GLS-ov loči predvsem po samosvoji maski hladilnika, kromiranimi obrobami okoli oken in B-stebričkov ter po 22-palčnih litih platiščih, še bolj pa do izraza pride dvobarvna kombinacija (obstaja osem kombinacij) karoserije in Maybachova logotipa na D-stebričkih.

Druga sedežna vrsta ponuja maksimalno udobje dvema potnikoma.

V notranjosti najdemo samo dve vrsti sedežev, ki zato seveda ponujata maksimalno udobje potnikom, še posebej v drugi vrsti, kjer sta nameščena posamična sedeža, kot ju poznamo iz razreda S. Potniško kabino sicer obkrožata napa usnje in panoramska streha z možnostjo samodejne zatemnitve, v drugi sedežni vrsti pa za zabavo potnikov skrbi tudi MBUX-tablica. Spisek opcijske opreme je dolg kot ponedeljek, na njem pa med drugim najdemo tudi hladilnik za šampanjec, sistem za odišavljenje (s posebej za GLS-razvito dišavo) in aktivno vzmetenje s funkcijo E-Active Body Control.

Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC bo v salone prispel v drugi polovici 2020, stal pa bo okoli 180.000 evrov.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

RICCIARDO: Ni me strah za HÜLKENBERGA

TESLA CYBERTRUCK: Teslin pick-up iz prihodnosti za sedanjost