in ,

TESLA CYBERTRUCK: Teslin pick-up iz prihodnosti za sedanjost

Pri Tesli so so predstavili težko pričakovani poltovornjak, ki pa je vse prej kot tisto, kar je večina pričakovala.

Predstavitev je vodil sam Elon Musk, ki je bil presenečen nad odzivom publike nad škatlastim prototipom, ki je resnici na ljubo in blago povedano, zanimive oblike. Z novincem si v Palu Altu obetajo delež prodajne pogače enega najbolj lukrativnih segmentov ameriškega trga. Poltovornjaki oziroma pick-upi so namreč v ZDA izjemno priljubljeni.

Tesla Cybertruck je, milo rečeno, oblikovno zanimiv.

Notranjosti na sami predstavitvi niso pokazali, so pa pri Tesli na plano dali eno fotografijo, ki prikazuje potniško kabino, še bolj minimalistično opremljeno kot pri ostalih Teslinih modelih. So pa zato na drugi strani razkrili vse v zvezi s pogonskim sklopom.

Tesla Cybertruck bo na voljo v treh različicah – osnovni model bo Single Motor RWD Cybertruck, ki bo veljal 39.900 dolarjev in bo lahko z enim polnjenjem peljal do 400 kilometrov daleč. Sredinska varianta je Dual Motor, ki od stotice pospeši v 5,9 sekunde in ima za skoraj petsto kilometrov dosega, vrh ponudbe pa je različica Tri-Motor AWD, ki do stotice pospeši v 2,9 sekunde, doseže najvišjo hitrost 210 km/h in kar 800 kilometrov dosega.

Notranjost je minimalistična, še bolj kot pri aktualnih Teslinih modelih.

Ob pospeških, ki se jih ne bi sramoval niti Porsche 911 ima Teslin Cybertruck tudi izjemno močno karoserijo in vrhunske terenske sposobnosti. Vhodni kot znaša 35 stopinj, izhodni 28 stopinj, odmik od tal pa znaša 41 cm.

Proizvodnja naj bi se pričela v začetku 2021, svoj primerek pa si že lahko rezervirate s 100 dolarji pologa.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

MERCEDES-MAYBACH GLS 600: Razred S za avanturiste

Se dirka za VN ŠPANIJE vrača v JEREZ?