in ,

VW ID. SPACE VIZZION je nov električni znanilec sprememb iz Wolfsburga

Pri VW-ju so Los Angeles izbrali za predstavitev svojega sedmega koncepta, ki sloni na platformi MEB.

VW ID. Space Vizzion je, kot že ime razkriva, električni model, ki je po svoji karoserijski zasnovi športni kombi, v malce spremenjeni podobi pa ga lahko že kmalu pričakujemo tudi pri nas. Koncept sicer poganja elektromotor največje moči 202 kW (275 KM), nameščen na zadnji osi, pričakovati pa je, da bo serijska različica na voljo tudi z dvema elektromotorjema, kar bo pomenilo tudi pogon na vsa štiri kolesa.

Notranjost je, kot se za koncept spodobi, futuristična.

Kot razlagajo pri VW-ju, je z enim polnjenjem mogoče odpeljati 590 kilometrov po WLTP-standardu, slabih pet metrov dolgo vozilo pa je križanec različnih slogov, od kombija, prek križanca do GT-ja in po mnenju Volkswagnovih marketingarjev združuje aerodinamičnost slednjega ter uporabnost prvih dveh.

Zunanja podoba je kombinacija različnih karoserijskih rešitev.

Konceptni predstavnik je štirised, v serijskem primeru pa bomo bržkone imeli možnost izbrati tudi model s petimi sedeži. Notranjost sicer ponuja še dobrih petsto litrov prostora za prtljago, ambientalno osvetlitev, povezljivost s spletom in številne druge funkcije. Litij-ionsko baterijo je do 80 odstotkov na hitri polnilnici mogoče napolniti v slabe pol ure. VW ID. Space Vizzion do stotice pospeši v petih sekundah in doseže najvišjo hitrost 175 km/h.

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

FIA je odreagirala na možnost GOLJUFANJA pri dotoku GORIVA

Prvi dirkaški vikend šeste sezone FORMULE E v Saudovi Arabiji kar dve dirki in dva različna zmagovalca