in

Abu Dabi, FP2: Tudi v drugo najhitrejši Bottas

Valtteri Bottas je kljub nesreči tudi v drugo krog na prostem treningu odpeljal najhitreje med vsemi, Mercedes pa očitno že kaže svojo superiornost v Perzijskem zalivu.

Foto: F1.com

Pod žarometi je bil Finec za tri desetinke hitrejši od svojega moštvenega kolega in Charlesa Leclerca v Ferrariju. Kljub vsemu zadeve niso bile enostavne zanj, saj je trčil z Romainom Grosjeanom, zaradi česar je bil drugi prosti trening dvajset minut pred koncem tudi prekinjen.

Drugi prosti trening se je začel ob mraku, kar je poskrbelo za čarobne barve nad Yas Marino, vse skupaj pa predstavlja tudi kuliso, kot jo bomo imeli možnost videti na nedeljski dirki. Bottas je svoj najhitrejši čas sicer dosegel, ko je bila steza že nekoliko hladnejša in na kompletu gum mehke zmesi. V enajstem ovinku je Bottas pri prehitevanju Romaina Grosjeana trčil s slednjim, a daljše prekinitve ni bilo.

Max Verstappen je za pol sekunde prehitel svojega moštvenega kolega.

Lewis Hamilton, ki upa na peto zmago v Abu Dabiju, je na začetku treninga tožil nad težavami s prestavljanjem navzdol, a vseeno prvi poskus končal slabo desetinko pred Leclercom, ki je skorajda ponovil Vettlovo nesrečo v zavoju 19.

Max Verstappen je FP2 končal dobre pol sekunde za Bottasom, a hkrati pol sekunde pred moštvenim kolegom Alexom Albonom. Na sedmem mestu najdemo Grosjeana, ki je kljub nesreči konstantno hitro odpeljal oba treninga, na drugi strani je Magnussen tokrat zmogel le do 14. mesta. V prvi deseterici najdemo še Sergia Pereza ter oba voznika ekipe Toro Rosso, Daniila Kvjata in Pierra Gaslyja.
Pri Renaultu so na hitro zamenjali motor pri Danielu Ricciardu, so pa rumeni tokrat osvojili petnajsto in šestnajsto mesto pred obema Alfama in Williamsoma.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Abu Dabi, FP1: Bottas pred Verstappnom, nesreča Vettla

Drugi WILLIAMSOV dirkalnik bo prihodnjo sezono upravljal NICOLAS LATIFI