in

IZJAVE prvih treh DIRKE za VN ABU DABIJA

Finale letošnje sezone se je končalo s 84. zmago šestkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, ki si sedaj želi le še dobro omleto.

Foto: Hasan Bratić

Lewis Hamilton, Mercedes – zmagovalec dirke: “Zelo sem ponosen in neverjetno hvaležen tej neverjetni ekipi. Tudi ko smo uspešno branili naslove, smo želeli še naprej pritiskati na polno, sezono smo želeli končati v stilu. Vedel sem, da se v tem izjemnem dirkalniku nahaja še še nekaj več. Zelo sem vesel, da imamo v polju veliko mladih dirkačev in že sedaj se veselim dvobojev z njimi. Zame je to privilegij, da lahko dirkam proti tem izjemnim talentom in upam, da bomo v prihodnji sezoni imeli še več tesnih dvobojev. Sedaj je na vrsti zimski premor in komaj čakam, da se nabašem z omletami in da postanem pošteno debel. A seveda se najbolj veselim časa s svojo družino.”

Max Verstappen, Red Bull – drugo mesto: “Imeli smo nekaj težav, toda če sem odkrit, danes to ni naredilo nobene razlike, vsaj kar se tiče zmage. Lewis je bil za nas prehiter. Kar se pa tiče Ferrarija, smo želeli uporabiti drugačno strategijo kot oni. Kljub težavam je bilna naša hitrost dobra. Ker mi je bilo jasno, da Lewisa ne bom mogel ujeti, sem se osredotočal na gume. Lahko rečem, da smo pokazali dobro sezono s sijajnim naraščajočim trendom. Stati tukaj na stopničkah in osvojiti tretje mesto v prvenstvu je zame zelo lep zaključek. Sedaj si želim v zimskem času napolniti baterije, veliko časa preživeti v krogu družine in prijateljev, v sezoni 2020 pa napasti na polno.

Charles Leclerc, Ferrari – tretje mesto: “Zelo sem srečen nad letošnjo sezono, saj je bila uresničitev mojih sanj iz otroštva. Letos sem se veliko naučil, tudi zahvaljujoč Sebu.”  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Komentiraj

Ferrari v težavah: Nepravilnosti pri gorivu dirkalnika Leclerca!?

FERRARIJU kazen 50.000 evrov: LECLERC zadržal svoje tretje mesto