in

LECLERC je pripravljen maksimalno tvegati, da prehiti VERSTAPPNA

Naslov svetovnega prvaka je že davno oddan, drugo mesto tudi, za tretje pa se bosta danes »udarila« Max Verstappen in Charles Leclerc.

Foto: HB Press

Oba mlada zvezdnika loči vsega 11 točk, Monačan pa je že napovedal, da se bo za tretje mesto boril do konca. Leclerc je včeraj dosegel peti čas kvalifikacij, a je imel na koncu precej smole zaradi počasnosti moštvenega kolega, ki mu je preprečil drugi hitri poskus v Q3.

Pri Ferrariju so največ časa izgubljali predvsem v zavitem tretjem sektorju, Leclerc je mnenja, da v Abu Dabiju še vedno lahko zmaga, njegov prvi tekmec pa je Max Verstappen, s katerim se bori za osvojitev tretjega mesta v dirkaški razvrstitvi.

Max Verstappen ima zelo dobre možnosti za osvojitev tretjega mesta v skupnem seštevku, saj starta iz prve vrste. – Foto: HB Press

Ko so ga povprašali o možnostih za zmago, je Charles Leclerc odgovoril: »Verjamem, da sem lahko prvi. Na dirki bom tvegal vse, saj mi le takšen način daje možnost, da se z Maxom borim za tretje mesto. Videli bomo, kaj se bo izcimilo iz tega.«

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

IZJAVE treh najhitrejših na KVALIFIKACIJAH za VN Abu Dabija

MERCEDES izdelal že pol milijona aktualnih primerkov RAZREDA S