in ,

MERCEDES izdelal že pol milijona aktualnih primerkov RAZREDA S

V tovarni Sindelfingen so izdelali polmilijonti primerek aktualne generacije razreda S. Zanimivo je, da vsakega tretjega prodajo na Kitajsko.

Skupno je bilo doslej od leta 1951, ko so predstavili prvo generacijo, izdelanih že več kot štiri milijone primerkov razreda S. Gre za izjemen dosežek, še posebej, če upoštevamo dejstvo, da gre za luksuzne avtomobile, ki niso dosegljivi širšemu krogu kupcev. Nenazadnje osnovni model v Sloveniji stane več kot 100 tisoč evrov, za različico Mercedes-Maybach S 650 pa je potrebno odšteti kar 306.760 evrov.

Zanimivo je, da je že nekaj časa glavni trg za Mercedesa razred S Kitajska, kamor prodajo tretjino v Sindelfingnu izdelanih primerkov. Drugi največji trg so Združene države Amerike, tretji po velikosti pa domači nemški trg.

Aktualno generacijo (W222) od leta 2013 izdelujejo le v tovarni Sindelfingen, polmilijonti primerek pa sta na pot pospremila Michael Bauer, vodja proizvodnje v tovarni v Sindelfingnu in prvi mož sveta delavcev tovarne, Ergun Lümali.»Naš razred S postavlja globalne standarde, kar se odraža tudi na sami proizvodnji. Maksimalen nivo kakovosti iz Sindelfingna navdušuje kupce po celem svetu,« je ob omenjeni priložnosti povedal Jörg Burzer, član nadzornega sveta Mercedes-Benz AG.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

LECLERC je pripravljen maksimalno tvegati, da prehiti VERSTAPPNA

Že dve srečanji: Kako vroč je zmenek med Ferrarijem in Hamiltonom?