in

FERRARIJU kazen 50.000 evrov: LECLERC zadržal svoje tretje mesto

Ekipa Ferrari je od FIA prejela visoko denarno kazen zaradi neustrezne deklaracije pri količini goriva dirkalnika Charlesa Leclerca. Mladi Monačan je zadržal svoje tretje mesto.

Dirka Charlesa Leclerca v Abu Dabiju ni bila ravno pod srečno zvezdo. Že pred dirko so varuhi pravil ugotovili neskladnosti pri navedbi količine goriva s strani ekipe. Očitno je ekipa v Leclercov rezervoar natočila več goriva, kot so to sporočili veljakom iz FIA, ki so nato ta primer preiskali. Po zaslišanju ekipe so se odločili, da lahko Leclerc zadrži svoje tretje mesto, ekipa pa je prejela denarno kazen v višini 50.000 evrov. Ugotovljena je bila razlika od 4,88 kilograma goriva. “Deklaracija ekipe ni bila pravilna, kar je kršitev tehnične direktive.” To ne bi bil noben razlog za kazen, kajti tehnične smernice niso del tehničnega pravilnika.  

FIA je dirkalnik Charlesa Leclerca po dirki vzela pod drobnogled, da bi preiskala neskladnost pri navedbi goriva s strani ekipe.

Kljub temu pa je bila ekipa kaznovana, kajti na podlagi napačne navedbe so varuhi pravil ugotovili kršitev mednarodnega športnega pravilnika (člen 12.1.1.i: Failure to follow the instructions of relevant officials for the safe and orderly conduct of the event.). In zaradi tega je ekipa Ferrari prejela kazen v višini 50.000 evrov. Christian Horner, šef ekipe Red Bull, s to odločitvijo ni bil zadovoljen: “Če si ogledamo pravila, potem ne bi vedel, zakaj Leclerc ni bil diskvalificiran.Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, pa je po odločitvi FIA povedal: “Menim, da gre prej za športni kot pa tehnični prekršek.”                  

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

IZJAVE prvih treh DIRKE za VN ABU DABIJA

SEBASTIAN VETTEL samokritično: 2020 moram opraviti boljše delo