in ,

VALTTERI BOTTAS od 20 na 4: Ena izmed mojih najboljših dirk

Dirkač ekipe Mercedes Valtteri Bottas je v Abu Dabiju prikazal izjemno predstavo. Iz zadnjega mesta je napredoval vse do četrtega, zelo malo mu je manjkalo, da bi prehitel Leclerca in osvojil tretje mesto. Krivda za to pa tiči v nedelovanju sistema DRS.

Foto: Hasan Bratić

Samo sekunda je manjkala Valtteriju Bottasu do senzacije. Finec, ki je zaradi menjave motorja dirko pričel iz začelja, je pokazal izjemno predstavo in je iz kroga v krog napredoval proti vrhu, žal mu je na koncu zmanjkalo časa, da bi še prehitel Charlesa Leclerca in se zavihtel na stopničke. Finec je po dirki povedal: “To je bila ena izmed mojih najboljših dirk.Bottas se je že po dveh krogih znašel na 14. mestu in kdo ve, kje bi končal finalno dirko, če FIA ne bi šele od 18. kroga naprej sprostila sistem DRS.

Samo krog je manjkal Valtteriju Bottasu, da bi prehitel Charlesa Leclerca in se zavihtel na stopničke. Verjetno bi mu to uspelo, če bi lahko že prej uporabil sistem DRS – Foto: Hasan Bratić

O svoji zadnji dirki letošnje sezone je Valtteri povedal: “To je bil zares lep zaključek sezone. Bila je dobra dirka in zelo sem se zabaval pri prehitevanjih. Ne verjamem, da bi lahko danes iz dirkalnika izvlekel več kot sem. Na koncu je bilo zelo tesno, vendar ni bilo dovolj, da bi lahko prehitel Charlesa in se zavihtel na stopničke. Na začetku sem imel smolo, ker sistem DRS ni bil dovoljen. To je otežilo moje napredovanje skozi polje. Kljub temu pa sem lahko napredoval in dodobra izkoristil srednjo zmes gum. Zaradi tega sem se znašel v dobrem položaju. Vedel sem, da nimam kaj izgubiti. Nihče mi ni mogel odvzeti drugega skupnega mesta, zaradi česar sem lahko napadal koliko sem lahko. Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo.

Valtteri je bil s svojo predstavo na finalu sezone zelo zadovoljen in je dirko ocenil kot eno izmed najboljših v svoji karieri – Foto: Hasan Bratić

Zmaga za Lewisa Hamiltona, sijajna predstava Valtterija Bottasa – ekipa svetovnih prvakov je na finalni dirki sezone še enkrat več pokazala svojo dominanco. James Allison, tehnični šef Mercedesa, je povedal: “Lewis je na vrhu nadziral dirko, Valtteri pa je bil agresiven in s čistimi manevri napredoval vse do četrtega mesta. Ekipa se je s tem pokazala v najboljši luči. Po dolgi in naporni sezoni je to fantastičen rezultat za vse nas – tako v tovarnah kot tudi na stezi. Sedaj gremo v zimski premor s spoznanjem, da smo sezono končali tako kot smo jo pričeli. Veselimo se, da se v prihodnji sezoni vrnemo z dirkalnikom, s katerim se bomo upam znova borili za oba naslova.”             

Palec gor / palec dol?

Avtor: Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Zakaj v ABU DABIJU ni deloval DRS?

Nissanova oznaka GT-R slavi 50 let