in ,

Prenova za Audi RS5 Coupe in RS5 Sportback

Audi je prenovil svoja potentna modela RS5 Coupe in RS5 Sportback. Obe različici sta dobili še ostrejšo zunanjost in nov infozabavni sistem.

Najbolj viden del prenove je širša maska hladilnika, ki sledi zamisli, ki jo poznamo že iz modelov RS6 in RS7, nostalgiki pa bi v obliki ozkih rež za svež zrak nad njim utegnili prepoznati oblikovni priklon slavnemu Quattru iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Notranjost je bogatejša za novi MMI Touch infozabavni sistem.

Prenovljenca sta pridobila 40 milimetrov v širino čez blatnike, zanju so pripravili posebne matrične LED-žaromete, s katerimi se modela RS5 ločita od bolj plebejskega dela družine, vse logotipe pa si je za nameček mogoče omisliti tudi v črni barvi. Za doplačilo Audi ponuja tudi komplet 20-palčnih lahkih platišč v mat ali visokem sijaju.

Ozke reže nad masko hladilnika so spomin na legendarnega Quattra.

Notranjost je bogatejša za 10,1-palčni zaslon in novo različico MMI Touch infozabavnega sistema, za doplačilo pa si lahko omislite tudi Audijev Virtual Cockpit Plus z 12,3-palčnim zaslonom, sedeže v alkantari in našitke in druge okrasne elemente v črni ali rdeči barvi.

Pod motornim pokrovom je še vedno 2,9-litrski TFSI-V6-pogonski agregat največje moči 450 KM in s 600 Nm maksimalnega navora, ki oboje prek osemstopenjskega Tiptronic menjalnika pošilja do vseh štirih koles. Zaradi opcijske zapore diferenciala na zadnji osi , ki mogoča aktivno porazdeljevanje navora med obema kolesoma, je prenovljeni RS5 morda tudi še za odtenek bolj športen pri vožnji, vsekakor pa kupe do stotice lahko prispe že po 3,7 sekunde, Sportback pa dve desetinki kasneje.

Prodaja na evropskih trgih naj bi se pričela »v kratkem«, v Nemčiji pa bosta obe različici v osnovi veljali 83.500 evrov.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

Koliko sta v lanski sezoni zaslužila TOTO WOLFF in NIKI LAUDA?

LH44 vs VR46: Menjava Formula 1 – MotoGP uspela!