in ,

HUAWEI Mate 30 Pro: Admiralska ladja brez Googlovih aplikacij

Na evropskih tržiščih od danes Huawei kupcem v omejenem številu ponuja svojo najnovejšo admiralsko ladjo med pametnimi mobilniki.

Huawei Mate 30 Pro je vrhunski pametni mobilnik, o tem ni nobenega dvoma, pa čeprav ga nismo imeli možnosti preizkusiti, a je hkrati kolateralna škoda trgovinske vojne med Donaldom Trumpom in Kitajsko, zaradi česar ima naložen le odprtokodni operacijski sistem Android 10, nima pa možnosti dostopa do Googlovih aplikacij in storitev.

Zadevščina bo kupcem na nemškem tržišču od danes dalje na voljo v MediaMarktu po ceni 1.100 evrov, ni pa znano, koliko primerkov je dejansko na voljo. V kolikor bi Huaweija Mate 30 Pro želeli kupiti tudi v Sloveniji, je najboljša varianta nakup prek spletne trgovine Gearbest.

Mate 30 Pro ima sicer OLED-zaslon diagonale 6,53 palca in ločljivosti 2.400 x 1.176 točk. Ker ima zaslon ob straneh zaobljen vse do zadnjega roba, nima stranskih tipk, njihovo funkcijo pa nadomeščajo virtualne na zaslonu. Tipalo za prstne odtise je nameščeno na dnu zaslona.

Na zadnji strani je kamera 3-v-1, dodana pa je še kamera ToF, ki je namenjena merjenju razdalj. Glavna kamera ima sicer ločljivost 40 MP in temelji na tipalu RYYB, omogoča pa snemanje filmov v 4K-ločljivosti do 60 fps in počasne posnetke do 7.680 fps.

Palec gor / palec dol?

Komentiraj

SERGIO PEREZ: Največ smo izgubili v kvalifikacijah

FERRARI: TOTO WOLFF ne more biti šef Formule 1