in

FERRARI bo dirkalnik za sezono 2020 predstavil 11. februarja

“Vsekakor nismo favoriti za naslov,” je že zdaj napovedal šef moštva, Mattia Binotto, in razkril prve podrobnosti novega dirkalnika.

Prvi termin predstavitve dirkalnika za prihodnjo sezono je že znan. Ferraristi so si na koledarju za leto 2020 z rdečo že obkrožili 11. februar, ko bodo rdeči pred izbranimi predstavniki medijev predstavili svojega poskočnega konjička, s katerim se nameravajo zoperstaviti predvsem Mercedesu in Red Bullu. “Odločili smo se, da dirkalnik predstavimo bolj zgodaj, saj nas do testiranj čaka še kar precej dela s homologiranjem in preizkušanjem dirkalnika,” je sedmi sili povedal Binotto.

V letošnjem letu so pri Ferrariju predstavitev izpeljali 15. februarja, štiri dni za prvo predstavitvijo katerega od moštev (Toro Rosso – 11. februar). Z letom 2020 se zimska testiranja skrajšajo iz osmih na šest dni, predvsem zaradi daljše sezone, v kateri bodo izpeljali kar 22 dirk. Z manj testiranji naj bi vsaj malo razbremenili delavce v moštvih.

Mattia Binotto umirja žogico pred previsokimi pričakovanji. – Foto: Hasan Bratić

Precej stvari seveda ostaja še vedno zavitih v tančico skrivnosti, med drugim tudi ime dirkalnika in odtenek rdeče barve, v kateri bodo prihodnje leto nastopali, šef moštva, Mattia Binotto pa že umirja žogico pred previsokimi pričakovanji: “Vsekakor nismo favoriti. Dobro se ve, kdo je prvi favorit – moštvo, ki je osvojili šest naslovov in je tudi letos na koncu imelo najhitrejši dirkalnik.”

FERRARI: TOTO WOLFF ne more biti šef Formule 1

Se je VETTEL pogovarjal z McLarnom za prestop v sezoni 2021?