in

Slavljenec dneva: MICHAEL SCHUMACHER je dopolnil 51 let

Ob današnjem 51. rojstnem dnevu Michaela Schumacherja se spomnimo besed Luigija Mazzole, ki je med letoma 1995 in 2006 pri Ferrariju opravljal nalogo šefa testne ekipe. Mazzola pravi, da brez Michaelovega dela med letoma 2010 in 2012, Mercedes ne bi bil to, kar je danes.

Foto: Mercedes

O Michaelu Schumacherju, ki je danes dopolnil 51 let, je bilo veliko napisanega in povedanega. Od njegove kariere, nesreče na smučanju v Franciji in iskanju informacij glede njegovega zdravstvenega stanja. Iz spoštovanja do družine, se tem slednjim vestem nismo in tudi v bodoče ne bomo pridružili, zato ob njegovem današnjem jubileju podajamo besede dolgoletnega spremljevalca v ekipi Ferrari, ki pove, kakšen je bil dejansko Michael Schumacher kot dirkač in človek izven dirkalnika.

Njegova značilna rdeča barva čelade je v Formuli 1 pustila veliki pečat.

57-letni Italijan Luigi Mazzola je pri Ferrariju delal med letoma 1995 in 2006. Kot šef testne ekipe je lahko iz neposredne bližine opazoval, s kakšno vnemo in zrelostjo je v Maranellu delal veliki Michael Schumacher. Neskončna testiranja v Fioranu in Mugellu so bila temelj za njegovo serijo petih zaporednih naslovov prvaka s Ferrarijem med letoma 2000 in 2004. Mazzola, ki danes vodi neko svetovalsko podjetje, še danes natančno spremlja dogajanje v Formuli 1. Pri tem pa ga moti en detajl, kar je izdal kolegom iz milanskega časnika Giorno: “Verjamem, da mnogi ljudje pozabijo, da brez dela, ki ga je Michael Schumacher vložil med letoma 2010 in 2012, Mercedes danes ne bi bil tako uspešna ekipa.

Luigi Mazzola se Michaela spomni kot predanega in profesionalnega delavca, ki je trdo delal za svoj uspeh, Italijan pa ve povedati, da brez Michaelovega dela Mercedes ne bi bil to, kar je danes.

Kaj je Michaela pri njegovem delu naredilo tako posebnega? Bil je vedno na razpolago in imel je zelo visoke standarde. A še bolj pa imam v spominu njegove človeške vidike. O dirkaču Michaelu ni treba več izgubljati besed, bil je največji in basta. Ljudje, ki pravijo, da je bil precej hladen, ti se motijo. Michael je pač ločil zasebno življenje od profesionalnega. Mogoče je novinarjem deloval včasih zaprt, toda kdor je delal z njim in za njega, temu se je odprl, brez omejitev,” doda Mazzola.  

Zgodovina čakanja na NOVO SEZONO: Vstop v NOVO LETO v ZAPORU

FERRARI: MICK SCHUMACHER za leto 2021 še ni tema