in

Smrt ANTHOINEA HUBERTA: FORMULA 2 brez številke 19

Da bi počastili lani tragično preminulega dirkača Formule 2 Anthoinea Huberta, so se odgovorni te serije odločili, da v bodoče njegovo štartno številko ne bodo več podelili.

V Formuli 2 ni stalnih štartnih številk, kot je to na primer v Formuli 1. Štartne številke se zato podelijo na podlagi lanske uvrstitve ekip. V prihodnosti pa ene številke ne bomo več videli. Kajti v spomin na lani preminulega francoskega dirkača Anthoinea Huberta, štartna številka 19 v bodoče ne bo več podeljena. Ta bi letos pripadala ekipi Prema, običajno bi Mick Schumacher dobil številko 18, njegov moštveni kolega Robert Shwartzman pa 19. namesto tega bosta omenjena dirkača dobila številki 20 (Mick) in 21 (Robert).

Odgovorni Formule 2 so se v čast tragično preminulem Anthoineu Hubertu odločili, da številke 19 v bodoče ne bodo več podeljevali.

Spomnimo se lanskega 31. avgusta, ko je šele 22 letni mladi dirkač Anthoine Hubert na dirki Formule 2 na tradicionalni stezi v Spa-Francorchampsu izgubil življenje, ko ga je tik po štartu zadel dirkalnik Američana Juana Manuela Corree. Francoz ni imel nobene možnosti, medtem ko je bil Correa pripeljan v bolnico s težkimi poškodbami.

Anthoine Hubert je bil poleg Pierra Gaslya in Estebana Ocona veliki up francoskega motošporta in tudi član Renaultovega podmladka.

22. septembra leta 1996 v Lyonu rojeni Anthoine Hubert je po Pierru Gaslyu in Estebanu Oconu veljal za veliki up francoskega motošporta in je bil tudi član Renaultovega podmladka. Hubert je leta 2018 osvojil naslov v seriji GP3 (danes Formula 3) in je bil v času fatalne nesreče v Belgiji najbolje uvrščen novinec prvenstva Formule 2 2019. Dobil je sprintersko dirko v Monaku in Franciji in se je pred dirko v Belgiji nahajal na osmem mestu.

DAKAR: Tretja Sainzova zmaga dneva v senci tragedije

CES 2020: Trendi in novosti na področju pametnih mobilnikov