in ,

CYRIL ABITEBOUL: ESTEBAN OCON v RENAULT prinaša novo energijo

S prihodom Estebana Ocona, Cyril Abitboul, šef ekipe Renault, računa na svež veter v moštvu in podarja, da čuti boljša znamenja kot pri angažiranju Ricciarda.

Foto: HB Press

Cyril Abiteboul, šef ekipe Renault, verjame, da bo z angažiranjem Estebana Ocona za sezono 2020 v moštvo prišla nova energija. Potem ko je v lanskem letu kot Mercedesov dirkač v simulatorju stal ob robu steze, je mladi Francoz za letošnjo sezono prevzel sedež Nica Hülkenberga. Svojo kariero v Formuli 1 je Ocon, ki je nazadnje leta 2018 dirkal za moštvo Racing Point/Force India, začel kot mladi dirkač Renaulta. Abiteboul od veliko pričakuje od novega člana ekipe.

Cyril Abiteboul, šef ekipe Renault, poudarja, da Esteban Ocon v ekipo prinaša novo energijo in z njim naj bi prišla tudi dinamika izboljševanja.

To je druga dinamika. On nas bo gnal na drugačen način, z novo energijo, prinesel bo novo agresivnost in to v pozitivnem smislu. Na podlagi sodelovanja z Mercedesom, bo prišel z drugačnimi izkušnjami. To je dobro, a na koncu dneva bomo morali predvsem izboljšati naš dirkalnik,” tako Abiteboul za kolege iz Motorsport-Total.com. V primerjavi s prihodom Daniela Ricciarda, ki je leta 2019 v ekipo prišel iz Red Bulla, šef moštva opaža razlike.

V letu 2019 je mladi Ocon “počival”, kajti pri ekipi Mercedes je bil le kot testni in razvojni dirkač in s tem le ob in ne na stezi – Foto: HB Press

Odločitev Avstralca, da se odreče zmagovitega dirkalnika, je takrat prebudilo pričakovanja, istočasno pa je bilo ocenjeno kot korak nazaj. Abiteboul se spomni, kaj je to pomenilo tudi za Renault. “Zelo je pohvalno, do kod je Daniel privedel ekipo. A v tem, ko se nam je pridružil, smo bili s pričakovanji, ki so nastala v medijih, postavljeni pod pritisk. To je tisto, kar smo želeli, a dejansko je ustvaril ogromna pričakovanja, ki so bila daleč preko tistega, kar smo obljubili,” tako Francoz.

Zadnji stalni sedež v Formuli 1 je imel leta 2018 pri ekipi Racing Point/Force India, kjer je moral v sezoni 2019 sedež prepustiti Lanceu Strollu – Foto: HB Press

Abiteboul nadaljuje: “In s tem ko je to storil, je to vodilo do reakcije ekipe, ko smo videli, da nismo bili na zahtevanem nivoju.Francoz je kljub temu prepričan, da bo z Oconom drugače in da bo prišlo do dinamike izboljševanja. “On se nahaja še v fazi izgradnje. Sprva je potrebno vedeti, da se ponovno vrača v dirkalni šport, kar je dobra vest. Upam, da bo imel boljši dirkalnik kot ga je imel nazadnje, ko je dirkal v Formuli 1.” In s tem bi lahko dosegel tudi boljše rezultate kot v svoji predhodni ekipi.          

What do you think?

Written by Bojan Vrbnjak

F1 entuziast, ljubitelj golfa, potovanj in ljubiteljski fotograf.

Comments

Komentiraj

Loading…

0

DAKAR: Deseta etapa v znamenju vetra in letečega SAINZA

LECLERC o VETTLU: Veliko se še lahko naučim od njega