in

DAKAR: SAINZOVA PREDNOST se je dan pred koncem precej STOPILA

Stephane Peterhansel in Nasser Al-Attiyah sta se pred zadnjo etapo precej približala včeraj superiornemu španskemu veteranu.

Troboj za zmago med avtomobilisti se bo nadaljeval tudi v zadnji etapi relija Dakar, saj je Stephane Peterhansel dobil etapo, tik za njim je končal Al-Attiyah, medtem ko je Carlos Sainz na tretjem mestu zaostal več kot osem minut. Kljub vsemu je Špancu pred Katarcem ostalo dobrih deset minut prednosti, kar bi mu ob solidni vožnji v zadnji etapi moralo zadoščati za skupno zmago.

Carlos Sainz (Mini JCW Buggy) ima pred zadnjo etapo relija Dakar dobrih deset minut prednosti pred zasledovalci.

Za spektakularno nesrečo je tokrat poskrbel Francoz Pierre Lachaume, ki se je prek sipine prevrnil s svojim Peugeot-Buggyjem, a sta na srečo oba s sovoznikom ostala nepoškodovana. Vodilna trojica se je takšnim pripetljajem lahko izognila, Al-Attiyah je sredi etape sicer izgubil približno dve minuti proti Peterhanslu, a ga je do konca etape (skoraj) uspel ujeti.

Za jutri so stvari tako še odprte, čeprav ima daleč najboljše karte v rokah Sainz, medtem ko je med Al-Attiyahom in Peterhanslom vsega šest sekund razlike.

Pablo Quintanilla je v zadnjih etapah malce zaspal, zdaj pa je za konec še enkrat zagrozil Rickyju Brabecu.

Med motociklisti je za zaključno ofenzivo poskrbel Pablo Quintanilla, ki je z vožnjo na meji zaostanek za Rickyjem Brabecom zmanjšal za več kot 11 minut. tako da je zdaj razlika med vodilnim in drugouvrščenim manj kot 14 minut. Ne glede na vse bi bilo veliko presenečenje, če Američan jutri ne bi slavil. Simon Marčič je današnjo etapo končal na 52. mestu, skupno je petdeseti. V seštevku Original by Motul je skupno osmi.

Simon Marčič je včeraj odpeljal odlično, v svojem razredu pa je na 8. mestu

Na etapi je grdo padel nizozemski motociklist Edwin Straver, ki je pri tem ostal brez zavesti in so ga morali oživljati. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Riadu, njegovo stanje pa je še vedno kritično.

Andrej Karginov je suvereno vodilni med tovornjakarji.

Med tovornjakarji je v 11. etapi spet slavil Andrej Karginov s Kamazom, skupno zmago pa mu lahko prepreči le še res huda okvara ali nesreča, saj ima pred zasledovalci skoraj 40 minut prednosti.

Palec gor / palec dol?

Tvoj komentar?

Komentiraj

Loading…

0

LEWIS HAMILTON cilja na novo kariero: Trening z orožjem za FILMSKO VLOGO

Draga DIRKAŠKA KARIERA: Rešitev, imenovana ELEKTRIČNI GOKART